Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouSejururi balneare
 

Ce faci in 3 zile in Brasov?

Ce faci in 3 zile in Brasov? 08.04.2013 | Turist in Romania

Daca ai ales sa petreci o mini-vacanta de 3 zile in Brasov, trebuie sa stii ca acesta este un oras plin de farmec, care are foarte multe de oferit. Astfel, este important sa-ti faci un plan de vizitare, pentru ca vei avea de unde alege! Pentru a-ti face munca mai usoara, iata 6 obiective de interes, pe care nu trebuie sa le ratezi intr-o vacanta in Brasov.

Bastionul tesatorilor

Bastionul tesatorilor este doar unul dintre cele cinci constructii de acest tip din Brasov. Importanta lui este data de faptul ca a fost costruit in perioadele 1421-1436 si 1570-1573, fiind astfel unul dintre cele mai marcate simboluri ale istoriei locale. Bastionul include expozitia Cetatea Brasovului si fortificatiile din Tara Barsei.

Muzeul de etnografie din Brasov

Muzeul de Etnografie

O vizita la Muzeul de etnografie din Brasov te va familiariza cu traditia si cultura locala. Obiectele expuse aici reprezinta elemente de arta populara, incluzand ceramica, tesaturi, icoane, sticlarie si multe altele. In plus, muzeul dispune si de o parte de expozitie cu vanzare, pentru cei care doresc sa-si ia o amintire traditionala acasa.

Cetatuia orasului Brasov

Cetatuia

Cetatuia este un alt simbol al trecutului orasului. Prima parte, turnul in semicerc, a acesteia a fost ridicata in anul 1524. Au urmat numeroase alte ziduri, turnuri si fortificatii, care au format un spatiu de tipul unei cetati mici si astazi foarte bine conservata. Pentru o seara interesanta, se poate opta pentru o cina pe terasa restaurantului de la Cetatuie.

Strada Sforii

Strada Sforii

Una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Brasov este o simpla strada – Strada Sforii. Desi aceasta s-a dorit a fi un coridor de acces pentru pompieri intre strada Cerbului si strada Poarta Schei, ea este astazi un obiectiv pentru toti cei care vin in Brasov si care isi doresc un loc unic de intalnire, de facut poze si de admirat!

Biserica Neagra

Biserica Neagra

In secolele XIV-XV, monumentul religios a fost ridicat intr-o dimensiune impresionanta. Bisercia Neagra a fost realizata in stil gotic si este una dintre cele mai frumoase simboluri de cult din Brasov. In urma incendiului din 1689, biserica a fost avariata serios, capatandu-si astfel numele de Biserica Neagra. Inauntrul ei pot fi admirate colectii impresionante de covoare anatoliene, dar si cea mai mare orga mecanica Buchholz din sud-estul Europei.

Piata Sfatului din Brasov

Una dintre cele mai recunoscute locatii din Brasov este Piata Sfatului. Inca din anul 1364, acesta era locul targului local. Astazi, este una dintre zonele cele mai cuprinzatoare ale orasului, din punctul de vedere al obiectivelor turistice, dar si un spatiu in care au loc cele mai importante evenimente din Brasov.

Acestea sunt doar 6 dintre cele mai importante obiective turistice din Braosv, dar nu singurele pentru care poti opta. Vei avea foarte multe de vazut aici, asa ca organizeaza-te bine si pregateste-te pentru 3 zile pline, tot ce mai trebuie sa faci este sa-ti gasesti cazare in Brasov si poti incepe turul!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >