Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

Ce sa faci 3 zile in Berlin

Ce sa faci 3 zile in Berlin 01.09.2015 | City Break

Berlin este capitala Germaniei si un oras cu o istorie tumultoasa, dar care acum a ajuns o metropola moderna, pe care merita sa o vizitezi. Acesta este un oras perfect pentru tineri si aici exista o varietate mare de obiective turistice. Intreg orasul este un contrast intre modern si istoric. Este un centru cultural si artistic de exceptie, fiind unul dintre cele mai captivante locuri din Europa.

Poarta Brandenburg

brandenburg

Poarta Brandenburg se afla in piata Pariser Platz si a fost construita intre anii 1788 - 1791, de catre Carl Gotthard Langhans, ca simbol al pacii. Poarta este cel mai important simbol al orasului si este legata de multe evenimente marcante din istoria Germaniei, fiind numita Inima Berlinului. Poarta are 65 de m latime si 28 de m inaltime, iar deasupra sa se gaseste carul din bronz condus de zeita pacii.

Cladirea Parlamentului German

Cladirea Parlamentului German

Sursa

Parlamentul German sau Reichstag este locul unde s-a desfasurat prima adunare parlamentara din tarile germane. Cladirea a fost construita intre 1884 - 1894 si este unul dintre cele mai importante obiective turistice si istorice din Berlin. Daca urci in cupola, vei avea ocazia sa admiri o priveliste minunata asupra orasului. Pentru vizitarea Parlamentului este nevoie de programare online.

Turnul de televiziune din Berlin

Turnul de televiziune din Berlin

Sursa

Turnul de televiziune din Berlin (Berliner Fernsehturm) are o inaltime de 365 m si este mai inalt decat Turnul Eiffel, fiind a patra structura ca inaltime din Europa. Acesta este, de asemenea, un obiectiv extrem de important din Berlin, pe care nu prea ai cum sa-l ratezi. Se afla in centrul orasului si ofera o priveliste superba asupra imprejurimilor, pe o distanta de 40 km. Inauntrul turnului se afla puntea de observatie, un lift si un restaurant rotativ.

Insula Muzeelor

insula muzeelor

Sursa

Insula Muzeelor este denumirea portiunii nordice a unei insule de pe raul Spree. Aici exista un complex de cinci muzee recunoscute international, parte din Muzeele de Stat ale Berlinului, si anume: Muzeul AltesMuzeul NeuesGaleria Nationala AlteMuzeul Bode si Muzeul Pergamon. Acest complex muzeal se afla in patrimoniul mondial UNESCO.

Zidul Berlinului

Zidul Berlinului

Sursa

Nu ai cum sa treci prin oras fara sa vezi Zidul Berlinului. Acesta este un simbol al Razboiului Rece, fiind construit ca o bariera de separare intre Berlinul Occidental si Republica Democrata Germana. In acest loc este exemplificata cel mai bine istoria Berlinului, pe care o poti afla din Muzeul Zidului Berlinului.

Berlin este un oras cu multe obiective turistice exceptionale, incepand cu cele 170 de muzee ale sale, sculpturile sau salile de concerte si terminand cu cinematografele, magazinele, spatiile deschise, parcurile si localurile cosmopolite. Petrece aici un city break!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >