Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Ce sa faci 3 zile in Bern

Ce sa faci 3 zile in Bern 03.08.2015 | City Break

Bern este capitala Elvetiei si este, probabil, cel mai fermecator oras pe care il vei vizita. Acesta apare in top 10 orase ale lumii cu cea mai buna calitate a vietii, iar centrul sau medieval face parte din patrimoniul UNESCO. Este un loc linistit, bine dezvoltat din toate punctele de vedere, cu o istorie bogata si o frumusete demna de admirat. Uite ce poti vizita aici.

Palatul Federal al Elvetiei

palatul federal

Sursa

Palatul Federal al Elvetiei este locul unde adunarea federala a tarii si consiliul federal isi desfasoara activitatea. Constructia este formata din cladirea centrala a parlamentului si doua anexe, care adapostesc departamente ale guvernului si biblioteca. Aceasta cladire este impresionanta din exterior, avand un dom de 64 m, mozaicuri si stemele cantoanelor tarii.

Parcul Rozelor

Parcul Rozelor

Sursa

Parcul Rozelor din Bern este un loc de relaxare in oras si reprezinta destinatia perfecta pentru iubitorii de natura. In fiecare primavara-vara, parcul prinde culori vii si miresme inconfundabile de trandafiri. Aici exista peste 200 de specii de trandafiri, care fac deliciul milioanelor de turisti. Mai mult, parcul iti ofera o priveliste incredibila asupra orasului vechi. 

Centrul Vechi

Centrul Vechi

Sursa

Centrul vechi din orasul Bern face parte din patrimoniul UNESCO si este considerat unul dintre cele mai frumoase spatii urbane ale Europei. Turistii care au vizitat aceste locuri cu greu pot descrie in cuvinte frumusetea acestui ansamblu medieval. Strazile orasului vechi inca pastreaza arhitectura din secolul al XII-lea. Centrul include multe cladiri istorice, biserici, poduri si fantani din perioada renascentismului.

Catedrala Münster

Catedrala Münster

Sursa

Catedrala reformata in stil gotic din Bern este una din cele mai vechi si mai mari biserici din Elvetia. Turnul sau atinge 100,6 m si este cea mai inalta cladire religioasa din tara si are cel mai mare clopot. Exteriorul este decorat cu sculpturi unice, gotice si religioase, iar interiorul include statuete si picturi, precum si vitralii impresionante.

Turnul Zytglogge

Turnul Zytglogge

Sursa

Zytglogge este un turn medieval si simbolul orasului Bern. A existat inca din anul 1218 si a fost principalul turn care anunta ora exacta in oras. Original, turnul a fost construit ca zid fortificat si poarta, plus loc de observatie de la inaltime. Aceasta constructie a fost martora istoriei orasului, a avut multiple utilizari si a fost reconstruita de mai multe ori, fiind una dintre atractiile preferate de toti turistii.

Bern este paradisul calatorilor si o destinatie de vacanta perfecta, cu cladiri medievale, peisaje de vis si locuri verzi. Este un oras care te surprinde la fiecare colt si te face sa simti ca te-ai intors in timp in locuri captivante.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >