Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

Ce sa faci 3 zile in Berna

Ce sa faci 3 zile in Berna 25.12.2015 | City Break

Berna este capitala Elvetiei si a Catonului Berna si in acelasi timp este una dintre cele mai frumoase si curate capitale europene. Chiar daca nu este cel mai mare oras din Tara Cantoanelor, atmosfera medievala, frumusetea arhitecturii, precum si numeroasele actractii turistice, fac ca Berna sa fie una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Elvetia. Te invitam sa descoperi cateva atractii turistice minunate din capitala Tarii Cantoanelor.

Turnul cu Ceas - Zytglogge

Zytglogge Berna

Turnul cu Ceas - Zytglogge este simbolul Bernei si totodata locul de intalnire atat pentru localnici cat si pentru turisti. Zytglogge a fost construit la inceputul secolului al XIII-lea, fiind ulterior distrus intr-un incendiu, in 1405. Ceasul urias a fost reconstruit, iar in 1530 a fost pus in functiune un mecanism orologic, care a functionat fara intrerupere pana in prezent. Ceasul anunta cele 12 ore ale zilei, zilele saptamana, fazele lunii si ale soarelui si este decorat cu figurine mecanice: un cocos, ursi, Chronos cu clepsidra sa, un bufon si altele. Turistii pot urca pana in varful ceasului de unde pot admira privelistea.

Groapa cu ursi

Groapa cu ursi Berna

Sursa

Alaturi de Zytglogge, groapa cu ursi din Berna este unul dintre simbolurile orasului si un obiectiv turistic foarte preciat de vizitatori. De precizat si faptul ca ursul reprezinta emblema orasului, facandu-si loc pe balzonul capitalei Elvetiei inca din 1220. Prima atestare a existentei ursilor in oras dateaza din 1441, iar actualul Bärengraben a fost deschis in 1857. Groapa cu ursi, situata in estul orasului vechi face parte din gradina zoologica a orasului (Dählhölzli) si este un obiectiv turistic de mare insemnatate culturala.

Centrul istoric al Bernei

Orasul vechi Berna

Sursa

Una dintre cele mai importante zone ale Bernei, Orasul Vechi este asezat pe o peninsula formata pe raul Aare. Centrul vechi insumeaza in total 6 kilometri de strazi si alei romantice, care transpun turistii inca din prima clipa in atmosfera medievala a secolului al XIV-lea. Teatre, cafenele, magazine amplasate la demisolul cladirilor istorice, arhitectura, celebrele fantani ale Bernei precum si cladirea Parlamentului, creioneaza un tablou de vis. Orasul Vechi este parte a patrimoniului UNESCO.

Casa lui Einstein

Casa lui Einstein

Sursa

Pe Kramgasse, la nr. 49, la doar cateva sute de metri de celebrul ceas animat din Berna, se gaseste un alt obiectiv turistic important al orasului. Casa lui Einstein, locul unde parintele fizicii moderne a dezvoltat teoria relativitatii, ofera imaginea fidela a conditiilor de viata ale fizicianului si familiei sale. Biografia lui, precum si realizarile sale sunt prezentate in apartamentul situat la etajul doi de pe Kramgasse. Einstein, impreuna cu sotia si fiul sau au locuit aici intre anii 1903 si 1905.

Catedrala Sf Vincent

Catedrala St. Vincent

Sursa

Cunoscuta si sub denumirea Munster, Catedrala Sf Vincent din Berna este un edificiu construit in stil gotic si care sustine cel mai inalt turn din Elvetia. Fatada de Vest a catedralei domina Munsterplatz. Edificiul a fost costruit pe parcursul a mai multor secole, fiind finalizat abia in 1893 si este considerat unul dintre cele mai frumoase lacase de cult din Europa. Atat exteriorul cat si interiorul au decoratiuni impresionante. Turistii care vor sa se aventureze pe o scara ingusta, cu 254 de trepte din piatra pot urca in varful turnului unde vor gasi cel mai mare clopot din Elvetia, cu o greutate de peste 10 tone.

Berna este cel mai frumos oras din Tara Cantoanelor, cu numeroase obiective turistice, parcuri, strazi medievale, gradini botanice si zoologice si muzee. Arhitectura in stil baroc se imbina perfect cu fatadele medievale, creand un cadru de poveste. La acesta contribuie si cele unsprezece fantani istorice ale Bernei decorate cu figurine. Capitala Elvetiei te va cuceri definitiv inca din prima zi. Daca ai vizita Berna ce alte obiective turistice ai adauga pe lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >