Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

Ce sa faci 3 zile in Bruges

Ce sa faci 3 zile in Bruges 06.07.2015 | City Break

Bruges este capitala provinciei Flandra de Vest din Belgia. Orasul este denumit si Venetia de Nord, datorita numeroaselor canale care il traverseaza. Centrul orasului este inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO datorita faptului ca include una dintre cele mai bine pastrate piete medievale din Europa.

Markt

markt

Sursa

Markt face parte din zona istorica a orasului Bruges si este locul unde sa gasesc cladiri istorice de o mare importanta precum Turnul BelfyCurtea Provinciala si statuia lui Jan Breydel si Pieter de Coninck. Piata a fost renovata si acum este o zona pietonala foarte vizitata, unde poti admira cladiri cu o arhitectura de neegalat.

Turnul medieval Belfry

Turnul medieval Belfry

Sursa

Belfry sau Belfort este un turn cu clopot medieval si simbolul orasului Bruges. In trecut, cladirea adapostea trezoreria si arhivele municipale. Turnul are 366 de trepte abrupte, care duc pana sus, accesibile publicului in schimbul unei taxe. In evul mediu, acest turn avea un rol vital de aparare, atentionare si observare, iar clopotul se auzea la ore fixe.

Basilique du Saint-Sang

Basilique du Saint-Sang

Sursa

Tradusa in engleza ca Basilica of the Holy Blood, aceasta este o biserica romano-catolica, construita in secolul al XII-lea, ca si capela pentru Contele de Flandra. Biserica adaposteste o relicva importanta, adusa de conte din Tara Sfanta. Cladirea are o arhitectura unica, fiind formata dintr-o capela inferioara, in stil romantic, dedicata Sfantului Vasile si una superioara, in stil gotic.

Castelul Loppem

Castelul Loppem

Sursa

Loppem este un castel situat langa orasul Bruges, construit intre anii 1859 si 1862, pentru baronul Charles van Caloen si familia sa. Este considerat un simbol al arhitecturii gotice si o cladire a carui design original a fost foarte bine pastrat de-a lungul timpului. Castelul este bogat decorat si mobilat, avand si o colectie impresionanta de opere de arta. Castelul este inconjurat de parcuri romantice, un lac si un labirint.

Gruuthusemuseum

Gruuthusemuseum

Sursa

Iubitorii de arta pot admira operele din Gruuthusemuseum, aflat in partea istorica a orasului. In muzeu sunt expuse obiecte din viata de zi cu zi a famililor bogate din perioada medievala, din Belgia. Cladirea a fost construita ca depozit si, mai tarziu, a fost transformata intr-o casa de lux, cumparata de stat in anul 1875 si transformata in muzeu.

Béguinages flamands

Béguinages flamands

Sursa

Béguinages flamands reprezinta un ansamblu arhitectural format dintr-o colectie de cladiri mici, pozitionate in jurul unei curti largi. Primele cladiri de acest gen au fost  fondate in secolul al XIII-lea, in Tarile de Jos, de catre béguines: femei credincioase, nemaritate sau vaduve, care isi dedicau viata lui Dumnezeu, fara a se rupe de lume si se sustineau reciproc financiar si spiritual.

Bruges este un orasel fermecator, unde poti petrece o vacanta frumoasa si linistita. Farmecul orasului este dat de canalele romantice si arhitectura cladirilor istorice, cu biserici, constructii cu turle, palate si piete vechi. Aceasta localitate a pastrat un iz fantastic de oras medieval, parca desprins din povesti.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >