Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

Ce sa faci 3 zile in Bruxelles

Ce sa faci 3 zile in Bruxelles 03.04.2015 | City Break

Bruxelles este un important centru politic, administrativ si cultural al Europei. Este capitala Belgiei, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene, sediul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (OTAN), a Uniunii Europei Occidentale si a organizatiei EUROCONTROL. Dupa cum era de asteptat, aici se gasesc numeroase cladiri si opere care povestesc istoria tarii si a Europei. Este un oras unde cultura este la ea acasa. Iata cateva dintre cele mai importante obiective turistice din Bruxelles.

Grand Place

Grand Place

Sursa

Grand Place din Bruxelles este un loc protejat UNESCO si principala atractie turistica in acest oras. Este o piata larga, deschisa, unde poti admira casele breslelor, de origine medievala, primaria si Casa Regala. O data la doi ani, in luna august, aici se construieste un covor gigantic de flori, de 1.800 m², format dintr-un milion de begonii, o traditie care atrage foarte multi turisti.

Manneken-Pis (Petit Julien)

Manneken-Pis (Petit Julien)

Sursa

Aceasta este cea mai fotografiata statueta din oras si un simbol al Bruxelles-ului, chiar daca are doar 60 cm lungime. Statuia a fost creata de catre Jerome Duquesnoy, in 1619, ca element de decor metalic al unei fantani. Baietelul nu este mereu gol, avand peste 760 de costume, donate de diverse personalitati si afisate la muzeul Maison du Roi. Acest aspect exemplifica umorul locuitorilor orasului.

Atomium

Atomium

Sursa

Heysel Park este un spatiu de recreere din Bruxelles si toti turistii vin aici sa admire Atomium, un simbol al arhitecturii orasului. Constructia reprezinta o molecula cu noua atomi, marita de 165 de miliarde de ori si construita din crom si otel. Opera a fost creata de André Waterkeyn si inaltata in 1958, reprezentand noua "era atomica". Inauntrul "moleculei" se gaseste un muzeu care prezinta istoria orasului. Mai mult, privelistea din cladire este incredibila.

Maison du Roi

Maison du Roi

Sursa

Tradusa Casa Regelui, aceasta cladire reprezinta muzeul orasului Bruxelles, unde sunt expuse cele mai importante opere istorice din evul mediu si pana in prezent. Aici nu au trait regi niciodata, contrar numelui, dar cladirea este bogat ornamentata cu elemente inedite de arhitectura, care o fac sa arate ca o opera de arta. In Bruxelles, mai poti vizita Musée OldmastersMusée MagritteMusée des Instruments de MusiqueInstitut Royal des Sciences Naturelles de Belgique si Centre Belge de la Bande Dessinée.

Cathedrale St-Michel et Ste-Gudule

Cathedral of Saints Michel and Gudule

Sursa

Aceasta biserica romano-catolica magnifica, construita in stil gotic, este dedicata protectorilor Bruxelles-ului. Fatada din piatra alba dateaza din anul 1250, iar interiorul este umplut cu comori: diverse relicve, mausoleuri si decoratiuni pretioase din istoria religioasa a tarii. Interiorul impresioneaza toti turistii care viziteaza orasul, de fiecare data. 

Bruxelles este un oras cu multa istorie, multa cultura si multa arta moderna. Aici poti gasi elemente din trecutul mai multor tari din Europa si cladiri exceptionale care ascund comorile Belgiei. Ti-ar placea sa iti petreci urmatoarea vacanta in Bruxelles?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >