Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouSejururi balneare
 

Ce sa faci 3 zile in Copenhaga

Ce sa faci 3 zile in Copenhaga 21.05.2015 | City Break

Copenhaga este capitala Danemarcei si cea mai mare metropola din tarile scandinave. Si totusi, acesta a ramas un oras cochet si pitoresc, cu multe parcuri, zone pietonale, cladiri cu o arhitectura fermecatoare si obiective turistice speciale. Aici se organizeaza multe evenimente, festivaluri, orasul primind foarte multi turisti in orice sezon. Copenhaga este cunoscut ca orasul cu cea mai buna calitate a vietii, un oras ecologic si un oras care s-a dezvoltat enorm de mult in ultima perioada.

Parcul si Gradinile Tivoli

tivoli

Sursa

Tivoli este un parc de distractie special, cu un program cultural si muzical select si gradini spectaculoase. Cand a fost deschis in 1843, fiind unul dintre cele mai vechi parcuri din Europa, a fost numit o gradina a placerilor, caci pe langa locurile sale de distractie, parcul mai are gradini cu peste 400.000 de flori, 110.00 felinare, teatru, sala de concerte, restaurante, cafenele, scena pentru concerte, locuri de joaca pentru copii si un bazar. Toate cladirile sunt construite intr-un stil exotic, oriental.

Biserica Salvatorului Nostru

Church of Our Saviour

Sursa

Biserica Salvatorului Nostru este o biserica ridicata in stil baroc din Copenhaga, cunoscuta pentru turnul sau gotic inconfundabil. Scara exterioara a turnului poate fi urcata pana in varf, loc de unde turistii pot admira privelistea orasului. Biserica mai este faimoasa pentru cele 23 de clopote tabulare ale sale, care formeaza cel mai mare instrument muzical de acest gen din nordul Europei.

Castelul Rosenborg 

rosenborg

Sursa

Castelul Rosenborg adaposteste cele mai mari comori culturale ale Danemarcei, printre care si bijuteriile Coroanei Daneze. Castelul a fost ridicat in timpul domniei Regelui Christian al IV-lea si a fost ocupat de familia regala pana in anul 1720. In prezent, castelul functioneaza ca muzeu, sub numele de Colectiile Regale Daneze. Rosenborg este situat in Gradina Regelui, cea mai veche gradina regala din Europa si spune povestea conducatorilor tarii de peste 300 de ani.

Palatul Christiansborg

Palatul Christiansborg

Sursa

Palatul Christiansborg este sediul Parlamentului danezCapelei regale, biroul primului-ministru, sediul Curtii Supreme daneze si grajdurilor regale. Palatul a fost ridicat pe ruinele unei vechi fortarete medievale numite Absalon, si, in constructie, au fost folosite pietre adunate din fiecare parohie din tara si mult granit. Acest palat reprezinta cladirea suprema a Copenhagai, unde se aduna toate cele trei puteri in stat.

Turnul Rotund

Turnul Rotund

Sursa

Turnul Rotund sau Rundetårn este un turn din secolul al XVII-lea, din centrul orasului Copenhaga. Ceea ce este fascinant la acest turn este atat constructia in sine, cat si privelistea din varful turnului. Construit ca observator astronomic, turnul mai este cunoscut si pentru scarile sale late si plate si rampele in forma de spirala. Este considerat a fi cel mai vechi observator din Europa si este gazda a catorva evenimente culturale ale orasului.

Copenhaga este capitala europeana ideala pentru un city break relaxat, intr-un oras cu o cultura bogata si atractii moderne. Ce alte atractii turistice din Copenhaga ai mai aduga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >