Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeCITY BREAK
 

Ce sa faci 3 zile in Debrecen

Ce sa faci 3 zile in Debrecen 24.08.2015 | City Break

Debrecen este al doilea cel mai mare oras din Ungaria si unul dintre cele mai importante centre culturale ale tarii. Este un loc unde te poti bucura atat de obiective turistice culturale, cat si de parcuri acvatice si gradini zoologice. Este un loc perfect pentru distractie sau pentru o vacanta linistita. Iata care sunt atractiile turistice principale ale orasului.

Marea Biserica Protestanta din Debrecen

debrecen

Sursa

Aceasta cladire religioasa neoclasica este simbolul orasului Debrecen si este cea mai mare biserica protestanta din Ungaria, avand o suprafata de 1500 m². Biserica se afla in centrul orasului, intre pietele Kossuth si Calvin. Aceasta cladire a intrat in istorie datorita faptului ca, in Revolutia din 1848, Lajos Kossuth a scris Declaratia de Independenta Maghiara in aprilie 1848 si a fost ales guvernator.

Parcul National Hortobágy

Parcul National Hortobágy

Sursa

Hortobágy este un parc national maghiar, bogat in cultura si folclor. Aceasta este cea mai mare regiune naturala protejata din Ungaria si face parte din patrimoniul mondial. Parcul prezinta un peisaj rural, cu campii intinse, fantani vechi, animale imblanzite si multe specii de pasari. Cel mai notabil obiectiv aici este Podul cu noua gauri. De asemene, la Hortobágy au loc show-uri cu tauri si cai.

Gradina Zoologica si Botanica Ady Endre

Gradina Zoologica si Botanica Ady Endre

Sursa

La Gradina Zoologica si Botanica Ady Endre din Debrecen, poti admira aproape 1400 de animale, 170 specii, de pe 4 continente. Aceasta este prima gradina zoologica din Ungaria, din afara capitalei. Aici exista si un parc de distractii pentru copii si adulti. Este un loc perfect de relaxare pentru familii.

Muzeul Deri

Muzeul Deri

Sursa

Debrecen este un centru cultural important, iar Muzeul Deri sta in centrul culturii sale bogate. Aceasta cladire baroc adaposteste colectii vaste de arta nationala, iar principala atractie sunt opere din seria Mihály Munkácsy Christ Trilogy. Colectiile permanente includ istoria orasului Debrecen din secolul al XIII-lea, pana in era reformata, operele lui Mihály Munkácsy, colectiile Déri si altele.

Parcul acvatic Aquaticum

Parcul acvatic Aquaticum

Sursa

Aquaticum este unul dintre principale obiectivele turistice ale Debrecenului. Acest complex include un hotel, bai termale, strand, aqua park, insula wellness si restaurant. Parcul acvatic este decorat in stil exotic si are tobogane si bazine, inconjurate de palmieri si bananieri. Acesta este atat paradisul copiiilor, cat si un loc ideal de vacanta pentru tineri, familii sau persoane in cautare de tratamente si relaxare.

Deci orasul Debrecen are de toate pentru toti si un city break aici include atat distractie, cat si relaxare, intr-un context cultural. Rezerva-ti acum o vacanta in Debrecen

Ce alte obiective turistice din Debrecen ai mai include pe aceasta lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >