Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

Ce sa faci 3 zile in Dublin

Ce sa faci 3 zile in Dublin 03.06.2015 | City Break

Dublin este capitala Irlandei si un taram de vis cu multe muzee, castele, parcuri si cladiri cu o arhitectura inedita. Desigur, orasul este si casa producatorului de bere Guinness si a faimoaselor pub-uri irlandeze. O vizita in Dublin poate fi o adevarata experienta culturala, plina de istorie si traditii locale, dar si o ocazie buna e a petrece cateva zile in mijlocul distractiei. 

Depozitul Guinness

guinness

Sursa

Depozitul Guinness este atractia principala a Dublinului. Unii turisti decid sa viziteze Irlanda special pentru a vedea locul de provenienta a berii lor preferate. Depozitul se gaseste in St. James's Gate Brewery si are sapte etaje, construite in forma unei halbe Guinness. Fiecare etaj prezinta detalii despre ingredientele berii Guinness, istoria sa, viata fondatorului Arthur Guinness, istoricul campaniilor publicitare si diverse expozitii. Evident, este si un loc unde se poate savura o sticla de Guinness la ea "acasa".

Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol

Sursa

Construita in 1796, Kilmainham Gaol a fost una dintre cele mai crude inchisori din lume, iar, in prezent, aici se gaseste un muzeu care prezinta incercarile prin care a trecut Irlanda de-a lungul istoriei. In aceasta cladire au fost retinute personalitati care au jucat roluri importante in istoria tarii, Kilmainham Gaol fiind considerata o inchisoare cu reguli extrem de rigide. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din capitala Irlandei, tocmai datorita faptului ca a cules multa istorie de-a lungul timpului. 

Muzeul National al Irlandei - Arheologie

Muzeul National al Irlandei - Arheologie

Sursa

Sectiunea de arheologie a Muzeului National al Irlandei este casa a peste 2 milioane de obiecte arheologice descoperite in tara. Muzeul afiseaza artefacte inca din preistorie, bogatii ale bisericilor irlandeze, obiecte din epoca de piatra pana in evul mediu, incluzand perioada vikingilor, de pe teritoriul tarii. Expozitiile sale permanente sunt ca o etalare fastuoasa a comorilor tarii.

Catedrala Sfantul Patrick

Catedrala Sfantul Patrick

Sursa

Catedrala Sfantul Patrick este cel mai mare lacas de cult din Irlanda si cea mai importanta biserica a insulei. Catedrala gazduieste un numar semnificativ de ceremonii publice nationale, plus evenimente importante si este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Irlanda. Dublin mai are o catedrala aproape la fel de importanta, numita Christ Church Cathedral. Daca Biserica Sfantul Patrick este mai mare, cea de-a doua este mult mai veche.

Castelul Dublin

castelul dublin

Sursa

Castelul din Dublin a fost, in trecut, casa regalitatii engleze, iar acum este un complex guvernamental irlandez important. Castelul a indeplinit mai multe roluri in decursul istoriei, fiind initial construit ca fortificatie de defensiva, in 1204, apoi devenind casa regilor, garizoana militara si lacas de ceremonii, precum si locul de primire a vizitelor oficiale importante.

Dublin este un oras fascinant din punct de vedere al istoriei si al arhitecturii, dar si a distractiei, fiind destinatia ideala pentru un city break inedit.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >