Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Ce sa faci 3 zile in Edinburgh

Ce sa faci 3 zile in Edinburgh 11.05.2015 | City Break

Edinburgh este capitala Scotiei si un oras care impresioneaza prin peisajele sale naturale si povestile locului. Istoria bogata si legendele Scotiei invaluie orasul intr-un mister, cae te face sa te simti in vechiul Edinburg in care domneau regii stravechi. Aici se impleteste goticul cu influentele celtice, intr-o arhitectura inedita.

Castelul Edinburgh

castelul edinburgh

Sursa

Castelul Edinburgh este o fortareata veche de secole, ridicata pe o roca vulcanica si o fosta baza militara in razboiul contra Angliei. Cea mai mare atractie aici este Piatra Destinului, unde monarhii Scotiei au fost incoronati in trecut. Maretia arhitecturala a acestui monument stravechi le aminteste locuitorilor orasului de istoria bogata a orasului. Inauntru, poti vizita, printre altele, Muzeul National de Razboi al ScotieiGreat Hall si pivnitele castelului.

Palatul Holyrood

Palatul Holyrood

Sursa

Palatul Holyrood este, in prezent, resedinta reginei Elisabeta a II-a, a Scotiei. Turistii pot vizita apartamentele regale faimoase pentru tavanele impresionante si tapiseriile bine conservate de-a lungul timpului. In vremurile medievale, castelul a fost scena unor crime cu sange rece, printre care moartea secretarului reginei, David Rizzio. Acest palat cu turnuri si porti gigantice, care pare rupt din povestile nemuritoare, este construit pe un munte de granit, in jurul unei curti uriase. Inauntru pot fi admirate bijuteriile Coroanei Scotiei.

Catedrala St. Giles

giles cathedral

Sursa

Catedrala St. Giles, numita si High Kirk of Edinburgh, este cea mai importanta biserica din Edinburgh. Turlele sale sunt un simbol de neconfundat in peisajul Scotiei. Biserica a fost construita in secolul XIV si, in prezent, este vazuta ca Biserica Mama a Prezbiterianismului, fiind dedicata lui Saint Giles, protectorul orasului.

Camera Obscura and World of Illusions

Camera Obscura and World of Illusions

Sursa

Camera Obscura and World of Illusions a fost construita in Turnul Outlook, in anii 1850. Este una dintre cele mai vechi atractii ale orasului si este locul ideal pentru a va distra cu niste iluzii optice si de a afla istoria orasului, in 3D. Tot aici se gasesc telescoape cu ajutorul carora puteti vedea intreg Edinburghul. Este un loc plin de magie, jocuri si distractie.

Arthur's Seat

arthur's seat

Sursa

Arthur's Seat este considerat cea mai importanta atractie a Edinburghului. Acesta este, de fapt, varful unui deal de pe care poti vedea intreg orasul. Si imaginea iti taie respiratia. Daca vrei o plimbare linistita prin natura salbatica a Scotiei, acesta este obiectivul turistic pe care nu trebuie sa-l ratezi. Dealul este in apropierea centrului orasului si ofera o panorama superba.

Capitala Scotiei este un oras incarcat cu o istorie misterioasa si o cultura inedita, care a lasat mostenire o arhitectura si niste povesti cu totul si cu totul speciale. Merita sa-i admiri bogatiile intr-un city break de trei zile. Ce alte atractii turistice din Edinburgh ai mai aduga listei noastre? 

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >