Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouRelaxare la Stana de Vale
 

Ce sa faci 3 zile in Florenta

Ce sa faci 3 zile in Florenta 17.04.2015 | City Break

Florenta este situata in regiunea Toscana, in centrul Italiei si este capitala provinciei cu acelasi nume. Orasul este cunoscut in intreaga lume pentru cultura, arta si arhitectura sa, care au ramas in istorie. Aici poti gasi cele mai importante muzee, pline cu operele de arta ale celor mai importanti artisti din istorie, care s-au nascut in Toscana. Este un oras al diversitatii, plin de viata si de cultura.

Basilica di Santa Maria del Fiore

florenta

Sursa

Basilica di Santa Maria del Fiore este un simbol al Florentei, datorita domului sau cu o arhitectura distinctiva, fiind unic in lume datorita materialelor folosite si detaliilor sale. Este cea de a doua biserica, ca marime, din Italia si isi ia numele de la floarea de liliac, care este simbolul orasului. Biserica a fost finalizata in anul 1436 si s-a dorit a fi una dintre cele mai impunatoare catedrale ale Italiei. Mai poti vizita Basilica di Santa Croce sau Battistero di San Giovanni.

Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi

Sursa

Italia are numeroase muzee fascinante, iar Galleria degli Uffizi este cea mai cea dintre ele. Aici sunt expuse cele mai importante picturi si alte opere de arta ale Renasterii, create de nume faimoase precum Michelangelo, Leonardo da Vinci si Botticelli. Acesta este unul dintre cele mai vechi si mai importante muzee din lume, fiind construit in 1560 si gazduieste 45 de sali, care sunt, in permanenta, pline de turistii iubitori de cultura. Mai poti vizita si Palazzo Pitti, un palat opulent renascentist, divizat in mai multe galerii de arta.

Palazzo Vecchio

palazzo vecchio

Sursa

Palazzo Vecchio este, de fapt, primaria orasului Florenta si adaposteste o replica a operei lui Michelangelo, David. Palatul, construit de cele mai bogate familii din Florenta, in prezent, adaposteste un muzeu impresionant cu opere de arta. Camerele sale sunt dedicate zeilor romani si sunt ornamentate cu basoreliefuri si elemente gotice. Cladirea are trei gradini superbe si un turn cu ceas, care, in trecut, era folosit ca inchisoare.

Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo

Sursa

Piazzale Michelangelo, aflata in apropierea centrului istoric, ofera o priveliste asupra intregului oras, care iti taie rasuflarea. Piata a fost dedicata sculptorului Michelangelo, aici gasindu-se si replici ale operelor sale. Faimoasa panorama cuprinde Forte Belvedere, Santa Croce, podurile de pe raul Arno, (inclusiv Ponte Vecchio - cel mai vechi pod din Florenta), Duomo, Palazzo Vecchio, Bargello si Badia Fiorentina.

Giardini di Boboli

giardini di boboli

Sursa

Giardini di Boboli este un parc mare, in inima orasului, langa Palazzo Pitti, faimos pentru peisajele sale cu sculpturi si fantani din secolul 16 si pana in secolul 18, fiind una dintre cele mai somptuoase gradini din Europa. Chiar daca se afla in mijlocul orasului, parcul pare rupt de spatiu si timp, fiind o intoarcere in trecutul Florentei, cu peisaje sale superbe si elementele de mitologie.

Florenta este un oras ideal de city break pentru cei care apreciaza cultura, arhitectura, istoria si arta, fiind, deopotriva, unul dintre cele mai frumoase orase ale Italiei, datorita cladirilor, turlelor si parcurilor sale unice. Ce alte atractii turistice din Florenta ai mai aduga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >