Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

Ce sa faci 3 zile in Moscova

Ce sa faci 3 zile in Moscova 31.10.2014 | City Break

Capitala Rusiei, Moscova, este un oras fascinant. Daca ai ocazia sa petreci o vacanta scurta aici, vei descoperi o multime de obiective turistice deosebite. Pentru a-ti face sejurul mai usor, dar si pentru a te ajuta sa te bucuri de cele mai importante comori rusesti ale orasului, ti-am pregatit o lista de atractii pe care nu trebuie sa le ratezi intr-un city break de 3 zile in Moscova.

Catedrala Sf. Vasile

Catedrala Sf. Vasile

Sursa

Catedrala Sf. Vasile din Moscova este unul dintre principalele simboluri arhitecturale si religioase ale orasului. Impresionanta cladire domina Piata Rosie prin turnurile sale colorate. Aceasta a fost construita in perioada 1555-1561 si are 47,5m inaltime. Cladirea functioneaza astazi ca muzeu si face parte din situl de patrimoniu mondial UNESCO Moscova, Kremlin si Piata Rosie din anul 1990.

Piata Rosie

Piata Rosie

Sursa

Catedrala Sf. Vasile nu este singura atractie deosebita din Piata Rosie a Moscovei. De fapt, intreaga zona ce poarta aceasta denumire este un centru turistic de neratat. Principalele obiective turistice care pot fi admirate in Piata Rosie sunt: Mausoleumul lui Lenin, Muzeul de Istorie, Portile Voskresensky, Catedrala Kazan si Magazinul GUM.

Teatrul Bolsoi

Teatrul Bolsoi

Sursa

Teatrul Bolsoi este o institutie de traditie in Moscova si un alt simbol al captalei rusesti. Deschis in anul 1825, acesta este locul de desfasurare ale celor mai importante reprezentatii de balet si opera din Rusia. Companiile de balet si opera cu acelasi nume, care sustin principalele reprezentatii de la Teatrul Bolsoi, sunt unele dintre cele mai vechi si renumite din intreaga lume.

Dealurile Vorobyovy Gory

Dealurile Vorobyovy Gory

Sursa

Dealurile Vorobyovy Gory sau Dealurile Lenin sunt localizate in apropiere de Raul Moscova si reprezinta cel mai inalt punct din apropierea orasului. Din acest motiv, dealurile sunt locatia ideala pentru admirarea panoramei orasului, de unde turistii pot vedea Stadionul Luzhniki, Podul Luzhnetsky, cladirea Academiei de Stiinte a Rusiei si multe altele.

Parcul Tsaritsyno

Parcul Tsaritsyno

Sursa

Parcul Tsaritsyno este o atractie aparte in Moscova. Muzeul-rezervatie cu acelasi nume a fost deschis in interiorul parcului in anul 1984 si include cateva cladiri impresionante, atat ca vechime si istorie, cat si din punct de vedere arhitectural si cultural. Obiectivele de neratat in Parcul Tsaritsyno sunt Palatul Taryitsyno, Cladirea Operei lui Bazhenov si gradinile din jurul acestora.

Manastirea Novodevichy

Manastirea Novodevichy

Sursa

Manastirea Novodevichy face parte din lista de monumente de patrimoniu mondial al UNESCO, asa ca nu este de mirare ca se afla printre obiectivele turistice de neratat in Moscova. Manastirea a fost fondata in anul 1524 si este aproape intacta in forma de atunci. Galeriile cu arcade ale manastirii sunt faimoase locuri de promenada.

Orasul Moscova are ce oferi turistilor sai chiar si intr-un city break scurt de numai 3 zile. Daca vrei sa admiri cele mai importante atractii turistice din Moscova, ia cu tine lista noastra si cu siguranta vei avea parte de un city break reusit!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >