Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Craciun 2018Sejururi balneare
 

Ce sa faci 3 zile in Oslo

Ce sa faci 3 zile in Oslo 01.10.2015 | City Break

Oslo este o capitala europeana cu un iz aparte. Este un oras nordic prin excelenta si acest lucru se observa in arhitectura si cultura locala. Aici ai ocazia sa imbratisezi obiceiurile vikingilor in diversele ei forme. Oslo este si un oras artistic, cu foarte multe muzee si galerii de arta. Este inconjurat de paduri, dealuri si lacuri, avand o natura parca pictata de zei.

Muzeul de Ambarcatiuni ale Vikingilor

muzeu

Sursa

Acest muzeu unic este raiul pasionatilor de perioada vikingilor. Principalele atractii in muzeu sunt vasele (aproape) intregi Oseberg, Gokstad si Tune. Pe langa acestea, aici poti admira artefacte din parioada existentei vikingilor, si anume arme, mobilier, componente de corturi, o caruta si altele. Vapoarele au fost descoperite in cel mai mare cimitir de vase nordice din lume.

Fortareata Akershus

akershus

Sursa

Aceasta fortareata norvegiana este de fapt un castel medieval, care a fost utilizat initial ca inchisoare. Se crede ca s-a inceput constructia castelului in anii 1290, de catre regele Haakon V, pentru a intari apararea orasului. Astazi, cladirea este perfecta pentru organizarea evenimentelor oficiale. Fortareata este de o frumusete deosebita, in stilul clasic nordic.

Muzeul folcloric

muzeu

Sursa

Norsk Folkemuseum - denumirea oficala - este un muzeu din Oslo care prezinta cultura si istoria Norvegiei de-a lungul timpului. Muzeul include colectii de obiecte din diverse clase sociale, religii si regiuni ale Norvegiei. Te poti plimba si printr-o sectiune de muzeu in aer liber, unde vei admira 150 de cladiri specifice din zone rurale. Cea mai faimoasa cladire este Gol Stave Church.

Oslofjord

oslofjord

Sursa

Oslofjord este o zona de fjord din Oslo. In Norvegia, termenul de fjord desemneaza mai multe tipuri de ape. Este lung de 17 km si lat de 1 km, aratand ca un intrand de apa in cadrul continentului. In aceasta zona exista un trafic foarte mare de feriboturi si barci, fiind o zona extrem de aglomerata. Cu aceste barci poti ajunge si pe insulele locuite din interiorul fjord-ului.

Parcul Frogner

frogner

Sursa

Frogner este un parc in centrul districtului rezidential cu acelasi nume, care include si o piata deschisa. In sudul parcului, exista un conac in care se gaseste Muzeul National din Oslo. In centrul pietei, ai ocazia sa admiri o expozitie permanenta de sculpturi, creata de Gustav Vigeland. Sculpturile sunt incredibil de frumoase si fidele culturii locale.

Oslo este un oras special, unde ai ocazia sa admiri frumosul atat in natura, cat si in mijlocul orasului, in muzeele sale. Rezerva-ti cateva zile sa descoperi istoria nordica in acest oras inedit. Ce alte obiective turistice din Oslo ai mai include pe lista noastra?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >