Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

Ce sa faci 3 zile in Rimini

Ce sa faci 3 zile in Rimini 14.08.2015 | City Break

Rimini este un oras in Riviera italiana si are iesire la Marea Adriatica. Orasul a fost fondat de romani in 286 i.Hr., iar acum este un important centru turistic si balnear. Datorita plajelor sale nisipoase de 15 km, a obiectivelor turistice si a vietii foarte active, Rimini este una dintre cele mai apreciate statiuni din Europa. Iata ce poti vizita aici.

Podul lui Tiberius

podul lui tiberius

Sursa

Podul lui Tiberius este simbolul orasului Rimini, pe care il putem recunoaste in toate pozele legate de acest oras. Podul are cinci forme circulare cu diametrul de 8 m. Constructia sa a inceput pe vremea lui Augustus si a fost terminata de succesorul sau, care a dat si numele podului. Acum, este cel mai vizitat loc din Rimini.

Arcul lui Augustus

Arcul lui Augustus

Sursa

Acest arc dateaza inca din anul 27 i.Hr. si a fost construit in onoarea lui Cezar Augustus Octavianus. Este cea mai veche arcada romana din lume si facea parte din zidurile orasului din trecut. Se pot observa reprezentari ale lui Jupiter, Neptun, Apollo si Minerva. Este un obiectiv turistic fascinant din punct de vedere al arhitecturii si a vechimii.

Tempio Malatestiano

Tempio Malatestiano

Sursa

Tempio Malatestiano este o catedrala care poarta numele celui care a cerut constructia sa in 1450. Inainte, aici exista o biserica gotica, iar arhitectul Leon Battista Alberti a transformat-o intr-un mausoleu pentru familia Malatesta. Aceasta este principala cladire religioasa a orasului Rimini si arhitectura sa merita admirata.

Castel Sismondo

Castel Sismondo

Sursa

Sismondo este un castel a carei constructie a fost inceputa de Sigismondo Pandolfo Malatesta, in 1437, dar, in prezent, aici a ramas doar nucleul castelului. Cladirea se gaseste inafara orasului si este foarte bine fortificata impotriva atacurilor din trecut, avand turnuri orientate spre oras. Interiorul este decorat regeste, special pentru printul Malatesta.

Amfiteatrul roman

amfiteatru rimini

Sursa

Impreuna cu Podul lui Tiberius si Arcul lui Augustus, amfiteatrul roman din Rimini face parte dintre mostenirile lasate de pe vremea romanilor. Acesta a fost constuit in secolul al II-lea, pe coasta italiana si se zice ca putea sa adaposteasca 15.000 de oameni. Are forma eliptica si cercuri concentrice pe interior. Este aproape la fel de mare ca si Colosseumul din Roma.

Rimini este orasul ideal pentru o vacanta de vara pentru ca are cele mai frumoase plaje si, pe deasupra, aici poti fi martorul istoriei romane, care este exprimata printr-o multitudine de situri istorice, monumente, vile, castele, fantani, biserici si palate de pe vremea marilor imparati romani.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >