Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Ce sa faci 3 zile in Sevilia

Ce sa faci 3 zile in Sevilia 20.07.2015 | City Break

Despre Sevilia putem spune ca este capitala si principala asezare urbana a Andaluziei si al patrulea oras ca marime din Spania. Insa Sevilia reprezinta mult mai mult de atat, fiind un centru artistic, istoric, cultural si social al Spaniei. Aici se gasesc numeroase obiective turistice tipice culturii spaniole, de la palate si biserici impresionante, la pavilioane, gradini, cladiri si piete.

Palatul Alcazar

alcazar

Sursa

Real Alcazar este Palatul Regal al Seviliei, construit de regii musulmani si considerat cea mai importanta opera arhitecturala din Peninsula Iberica. Sectiunea superioara a cladirii inca adaposteste casa regalitatii spaniole. Este cel mai vechi castel regal, fiind inclus pe lista patrimoniului UNESCO. Salile castelului, in sine, gradinile magnifice si terasele sale combina mai multe stiluri arhitecturale precum cel francez, italian si arab. Cladirea este vazuta ca o bijuterie arhitecturala de o importanta deosebita si o frumusete de neegalat.

Piata de España

Plaza de España

Sursa

Piata de España este o piata din Sevilia, localizata in Parcul Maria Luisa si construita initial pentru Expozitia Ibero-Americana din 1929. Piata are forma de semicerc si este ocupata cu cladiri administrative si muzee. Este construita din caramida rosie si tigle colorate, avand multe cladiri cu coloane, un canal care inconjoara piateta si poduri frumos decorate.

Catedrala din Sevilia

Catedrala din Sevilia

Sursa

Impresionanta Catedrala Sfanta Maria din Sevilia frapeaza prin dimensiunile sale colosale. Aceasta catedrala romano-catolica este considerata nu doar cea mai mare biserica din Spania, ci si a treia cea mai mare biserica din lume si cea mai marea cladire religioasa ridicata in stil gotic din lume. Constructia religioasa mai este renumita si pentru faptul ca aici se afla mormantul lui Cristofor Columb. Catedrala este construita in stil gotic, cu elemente islamice.

Turnul Giralda

Turnul Giralda

Sursa

Giralda este o emblema a orasului si locul in care se afla clopotul Catedralei din Sevilia. Turnul a fost construit, initial, in perioada medievala, ca minaretul unei moschei uriase si, la cei 104 de metri ai sai, uriasul turn face parte din patrimoniul UNESCO. Combinatiile de stiluri arhitecturale a facut din acest turn o inspiratie pentru alte cladiri faimoase ale lumii.

Parcul Maria Luisa

Parcul Maria Luisa

Sursa

Maria Luisa este denumirea principalului parc din Sevilia, care se afla de-a lungul raului Guadalquivir. Parcul are forma unei gradini botanice uriase, cu bulevarde late, pavilioane, lacuri, fantani decorate, la care se adauga flora luxurianta precum palmieri, pomi fructiferi exotici, plante mediteraneene si aranjamente florale. Parcul este bogat in monumente artistice, precum cele al lui Gustavo Adolfo Becquer, Miguel de Cervantes si faimoasa Fantana a Leilor.

Metropol Parasol

Metropol Parasol

Sursa

Metropol Parasol este cea mai mare structura de lemn din lume. Constructia este formata din sase acoperisuri sub forma de ciuperca, inspirate din turlele Catedralei din Sevilia. Metropol Parasol este organizat pe patru nivele. La subsol se gaseste Muzeul Antiquarium, la parter se afla piata propriu-zisa, la primul etaj gasim o terasa utilizata ca locatie in organizarea evenimentelor, iar la etajele doi si trei exista terase cu panorama asupra orasului.

Sevilia este unul dintre cele mai fascinante orase pe care le vei vizita, datorita mostenirii spaniole atat de puternic prezente in oras si a influentei arabe. Acest oras cufundat in istorie te va impresiona prin bogatia culturii sale unice.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >