Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

Ce sa faci 3 zile in Sibiu

Ce sa faci 3 zile in Sibiu 14.11.2013 | Turist in Romania

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din tara noastra. Este locul in care cultura si istoria se impletesc cu desavarsire, motiv pentru care a fost si numit Capitala Europeana a Culturii in anul 2007. Daca vrei sa te bucuri de un city break romanesc perfect, atunci orasul Sibiu este cea mai buna alegere, iar noi ti-am pregatit o lista de atractii turistice pe care trebuie sa le vezi intr-o mini-vacanta de 3 zile la Sibiu.

Turnurile Sibiului

Turnurile Sibiului
Sursa

Turnurile Sibiului fac parte din zidurile care au imprejmuit sute de ani la rand vechea cetate din inima Transilvaniei. Fortificatiile de aparare originale erau formate din 39 de turnuri, ziduri defensive, 4 porti si alte constructii de legatura. Astazi, turistii pot admira o parte din trecutul orasului Sibiu sub forma acestor turnuri, care dateaza din secolul al XV-lea: Turnul Archebuzierilor, Turnul Dulgherilor si Turnul Olarilor, la care se adauga Turnul Gros, ce dateaza din secolul al XVI-lea.

Piata Mare din Sibiu

Piata Mare din Sibiu
Sursa

Piata Mare din Sibiu este unul dintre principalele centre istorice si culturale ale orasului. Unele dintre cele mai impresionante monumente ale orasului se afla aici, motiv pentru care Piata Mare a fost numita si monument arhitectural de UNESCO. Biserica Romano-Catolica, construita in perioada 1726-1738, este unul dintre principalele obiective de aici. La aceasta se adauga celebrul Turn al Sfatului, folosit ca intrare in cea de-a doua fortificatie din interiorul cetatii Sibiului.

Palatul Brukenthal

Palatul Brukenthal
Sursa

Palatul Brukenthal se afla de asemenea in Piata Mare din Sibiu, insa este un obiectiv turistic in sine datorita importantei sale deosebite. Palatul a fost construit pentru a servi drept resedinta Baronului Samuel von Brukenthal si pentru a gazdui colectiile sale impresionante de arta. Astazi, Palatul gazduieste Muzeul Brukenthal, cel mai vechi si mai cunoscut muzeu de arta din tara noastra, avand colectii de arta romaneasca si occidentala cu sculpturi si icoane, monede, carti si picturi.

Podul Minciunilor

Podul Minciunilor
Sursa

Podul Minciunilor este unul dintre simbolurile orasului Sibiu. Numele podului provine din povestile vechi, ce spun ca acesta este locul in care se targuiau negustorii, dar si in care numeroase cupluri si-au jurat iubire vesnica. Podul Minciunilor a fost construit in anul 1859, de catre Fredericus Hutte, fiind primul pod de fier din Romania.

Muzeul in aer liber ASTRA

Muzeul in aer liber ASTRA
Sursa

Muzeul in aer liber ASTRA este dedicat mediului rural. Aici, turistii au ocazia sa admire peste 300 de gospodarii autentice romanesti, traditionale, dar si mori de vant si de apa si alte structuri asemanatoare specifice satului romanesc. Toate constructiile au fost decorate si amenajate in stilul specific traditional, astfel incat sa reprezinte cu cat mai multa acuratete viata la tara din Romania de-a lungul secolelor.

Acestea sunt 5 dintre cele mai importante atractii turistice din Sibiu, pe care nu trebuie sa le ratezi intr-un city break de 3 zile. Ce alte obiective turistice din Sibiu ai mai include in aceasta lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >