Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Ce sa faci 3 zile in Strasbourg

Ce sa faci 3 zile in Strasbourg 03.11.2015 | City Break

Strasbourg este capitala regiunii Alsacia din Franta si este, probabil, cel mai fermecator orasel pe care il vei vizita. Datorita faptului ca este un oras antic cu o atractie aparte si ca este influentat atat de cultura frantuzeasca, cat si de cea nemteasca, acesta este un loc special de vacanta. Este un oras traditional, cu cladiri vechi, flori la toate colturile si peisaje pitoresti. Iata ce poti face intr-un city break in Strasbourg.

Catedrala Notre-Dame

notre dame

Sursa

Catedrala Notre-Dame din Strasbourg este una dintre cele mai mari realizari ale arhitecturii occidentale si a fost ridicata din ruinele unei alte biserici romanice vechi. Catedrala, construita din gresie rosie, este o combinatie a stilurilor romanice si gotice, iar interiorul este puternic decorat cu vitralii minunate si un ceas astronomic. Acesta este principala atractie turistica a orasului Strasbourg.

Palatul Rohan

rohan

Sursa

Palatul Rohan este un exemplu exceptional de arhitectura baroc. Acesta este casa a trei muzee importante: Muzeul Arheologic, Muzeul de Arte Decorative si Muzeul de Arte Frumoase, plus galeria de arta Robert Heitz. Unele dintre cele mai mari nume ale Frantei au stat in acest palat, de-a lungul istoriei, chiar daca cladirea a fost puternic distrusa in timpul razboaielor. Acum este considerata un monument istoric francez important.

Casa Kammerzell

kammerzell

Sursa

Casa Kammerzell este una dintre cele mai faimoase cladiri din Strasbourg. Aceasta este o cladire medievala foarte bine pastrata, construita si decorata in stil gotic, ridicata in anul 1427. Casa este situata nord-vest de catedrala din oras si o poti observa de la distanta datorita culorii rosiatice si designului special, in contrast cu orasul modern.

Insula Mare (centrul vechi)

strasbourg

Centrul vechi al orasului Strasbourg se numeste Insula Mare sau Grande Ile - in franceza - datorita faptului ca este inconjurat de apa canalelor orasului. Centrul vechi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO inca din 1988 si este considerat un exemplu foarte bine pastrat de centru medieval. Principalele atractii turistice sunt cele patru biserici medievale si cladirile vechi ale morarilor, pescarilor si alte constructii specifice perioadelor istorice.

Barajul Vauban

vauban

Sursa

Barajul Vauban, care in prezent are rol de pod, a fost ridicat ca o constructie de aparare in secolul al XVII-lea, peste raul Ill din Strasbourg. Este considerat monument istoric inca din 1971 si, in prezent, gazduieste expozitii de sculpturi care apartin catedralei si palatului orasului si ofera o vedere impresionanta asupra centrului vechi. 

Strasbourg este un oras special, in care poti petrece un city break relaxant, inconjurat de podurile decorate cu flori si apele sale romantice, poti admira cladirile medievale, gusta din specialitatile autohtone si ai ocazia sa te bucuri de peisaje care te lasa fara cuvinte.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >