Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

Ce sa faci 3 zile in Viena

Ce sa faci 3 zile in Viena 14.09.2015 | City Break

Viena este unul dintre cele mai fascinante locuri din Europa datorita mostenirii culturale lasate de Imperiul Austriac. Orasul te asteapta cu o arhitectura care impresioneaza orice vizitator, multe evenimente culturale si obiective turistice regale de vis. Iata care sunt atractiile turistice din Viena pe care nu trebuie sa le ratezi.

Palatul Schönbrunn

viena

Palatul Schönbrunn este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Viena. Palatul a fost initial construit ca resedinta de vara a Habsburgilor, iar acum este o atractie turistica de exceptie si un exemplu unic de arhitectura baroca. Se fac tururi organizate in interiorul palatului si te poti plimba liber prin celelalte atractii ale complexului Schönbrunn, precum gradina zoologica regala, gradinile botanice in stiluri diferite, serele cu palmieri, orangeria, labirintul si altele.

Catedrala Sfantul Stefan

Catedrala Sfantul Stefan

Catedrala Sfantul Stefan se gaseste in zona centrala (Stephansplatz) si este un important simbol al orasului, unde au avut loc multe evenimente locale importante, de-a lungul timpului. Catedrala a fost construita in 1137, in stil romanic cu gotic si are dimensiuni impunatoare. Este o bijuterie din punct de vedere arhitectural, care cu siguranta merita admirata si creeaza un contrast puternic cu cladirile moderne din jur. 

Primaria din Viena

Primaria din Viena

Primaria din Viena este cladirea primarului orasului, a consiliului local si sediul intalnirilor politice importante. Este o cladire cu o arhitectura incredibila, de dimensiuni mari, construita in stil gotic. In fata primariei se afla Rathausplatz, piata unde sunt organizate evenimentele importante ale orasului, printre care si faimosul Targ de Craciun.

Cartierul muzeelor

Cartierul muzeelor viena

Cartierul muzeelor este un district din Viena si a opta cea mai mare zona culturala din lume. Cartierul include cladiri in stil baroc si modern, plus muzee de arta precum Muzeul Leopold, Muzeul de arta moderna Fundatia Ludwig, spatii pentru expozitii precum Kunsthalle Wien, studiouri muzicale si de dans, teatre si multe altele. Aici se organizeaza numeroase festivaluri culturale.

Palatul Hofburg

Hofburg

Sursa

Palatul Hofburg din Viena a fost resedinta oficiala a imparatilor Imperiului Austriac, si anume familia Habsburg. In prezent, acesta este resedinta Presedintiei Austriei. Acest palat maiestuos impresioneaza prin combinatiile de stiluri arhitecturale din exterior si prin interiorul sau cu apartamentele imperiale decorate cu elemente elegante. O vizita aici este ca o intoarcere magica pe timpul printilor si printeselor austriece.

Viena este un oras impresionant, extrem de bogat din punct de vedere cultural, dar si cu multe atractii moderne, iar combinatia dintre acestea fac din Viena orasul perfect pentru un city break!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >