Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Ce sa faci 3 zile in Vilnius

Ce sa faci 3 zile in Vilnius 15.10.2015 | City Break

Vilnius este capitala Lituaniei si un oras cu o frumusete aparte. Are o arhitectura baroca foarte apreciata in tarile nordice, iar centrul vechi al orasului este considerat unul dintre cele mai mari centre istorice din Europa, parte din Patrimoiul Mondial UNESCO. Orizontul include peisaje cu multe biserici baroc si cladiri majestice, despartite de alei pietruite. Iata ce poti vizita in acest oras fermecator.

Centrul Vechi

vilnius

Sursa

Centrul istoric in Vilnius este unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din nordul Europei. Aceasta zona include 70 de strazi si are 1487 de cladiri, intr-un spatiu foarte larg. Zona s-a dezvoltat mult de-a lungul timpului si a ajuns sa fie una dintre cele mai frumoase combinatii ale arhitecturii gotice, renascentiste, baroce si neoclasice din Europa.

Gate of Dawn

vilnius

Sursa

Gate of Dawn este o poarta din Vilnius, care are o importanta religioasa, istorica si culturala majora. Poarta a fost construita intre anii 1503 si 1522 si a facut parte din sistemul de fortificatii al orasului, care a inclus 9 astfel de monumente. In trecut, aceste porti protejau artefacte religioase si culturale importante si, in capelele din interior, calatorii veneau pentru a fi binecuvantati.

Turnul Gediminas

vilnius

Sursa

Turnul Gediminas face parte din ruinele castelului din Vilnius. Poti urca cu ajutorul funicularului pana in varful dealului, locul unde acest turn urias adaposteste un muzeu al obiectelor din istoria orasului. De asemenea, de sus, din complexul de castele, vei avea parte de o panorama superba asupra orasului. Steagul tarii este ridicat deasupra acestui turn. 

Biserica Sf. Ana

vilnius

Sursa

Biserica Sf. Ana este un simbol al orasului Vilnius datorita istoriei sale lungi si a combinatiei stilurilor gotice din diverse perioade. In acest loc, a fost construita o biserica de lemn, care a ars pana la temeli, si a fost ridicat, mai apoi, un lacas religios nou, din caramida. Aceasta biserica a vazut multa istorie, pe care o imparte cu vizitatorii sai, si a fost laudata de cei mai mari conducatori ai tarilor europene. 

Catedrala din Vilnius

vilnius

Sursa

Aceasta catedrala dedicata sfintilor Stanislaus si Ladislaus este centrul vietii catolice din Lituania. In catacombele sale, se afla mormintele celor mai importanti oameni ai tarii si inauntrul cladirii exista o expozitie cu artefacte din secolele XVI, pana in XIX. Este o cladire impunatoare, aflata intr-o piata deschisa numita Piata Catedralei. In fata sa, se afla un turn cu clopot, pe care il poti vizita pentru o panorama frumoasa asupra centrului orasului.

Vilnius este o capitala care a pastrat cu sfintenie modelul oraselor baltice si are un stil arhitectural continental si relaxat. Ce alte obiective turistice din Vilnius ai mai include pe aceasta lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >