Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

Ce sa faci intr-o vacanta in Albania

Ce sa faci intr-o vacanta in Albania 02.03.2017 | Idei pentru concediu

O tara mica din sudul Europei, Albania este perfecta ca destinatie de city break sau ca destinatie complementara in expeditiile tale prin Europa. Deoarece nu este foarte promovata, turistii nu stiu cate lucruri interesante pot vizita. Iata ce sa faci intr-o vacanta in Albania:

Tirana

Tirana este capitala Albaniei. Desi a fost fondata in 1614, Tirana este capitala doar din 1920. Frumusetea sa consta in contrastul dat de influenta romana si cea otomana in arhitectura, orasul fiind la jumatatea drumului dintre Roma si Istanbul, capitalele celor doua mari imperii antice. In Tirana trebuie sa vizitezi piata principala Skandenberg, Muzeul National de Istorie, Turnul cu ceas si moscheea din Piata Skandenberg.

tirana

Fotografie preluata de pe roughguides.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Durres 

Durres este al doilea oras ca dimensiune din Albania. In acest oras cu deschidere la Marea Adriatica turistii se pot relaxa sau pot vizita atractii turistice din cele mai vechi timpuri. Amfiteatrul din Durres a fost construit inca din timpul domniei imparatului roman Traian. Un obiectiv turistic vechi si interesant, acesta poate fi gasit in centrul orasului. Totusi, Turnul venetian este atractia turistica principala. Construit in secolul XIII, turnul, impreuna cu zidurile de aparare, au reprezentat una dintre cele mai mari si puternice fortificatii din tara. Zidurile medievale ce duc de la Turnul venetian pana la Amfiteatrul construit in sec. II i.Hr. te ghideaza catre o cripta ce dateaza de la inceputul crestinismului, decorata cu mozaicuri rare.

durres

Fotografie preluata de pe itaka.pl. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Berat 

Numele acestui oras s-ar traduce prin orasul cu o mie de ferestre. Pe durata regimului comunist, acesta a fost declarant oras muzeu, pentru a proteja partile istorice ale orasului. Inclus in lista Patrominoului Mondial UNESCO, Berat are numeroase moschei, biserici si locuinte interesante de vizitat.

berat

Fotografie preluata de pe invest-in-albania.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Vlore

Vlore este o frumoasa statiune, oras portuar din Albania. Construit initial ca si colonie greceasca antica in secolul VI, orasul este destinatia perfecta pentru iubitorii de soare si mare. Inconjurat de mari (Marea Adriatica si Marea Ionica) intr-o parte si de munti pe uscat, micutul oras Vlore este un loc linistit, perfect pentru fotografii si plimbari.

vlore din albania

Fotografie preluata de pe advisortravelguide.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. 

Apollonia

Unul dintre cele mai vechi orase ale lumii antice, Apollonia trebuie sa fie una dintre destinatiile de pe lista ta de obiective turistice de vizitat in Albania. Aici poti afla lucruri interesante din trecut la ruinele Cetatii Apollonia. Cautarile arheologilor au scos la suprafata informatii extrem de interesante despre cum a fost folosita aceasta cetate, atat din punct de vedere administrativ cat si religios.

apollonia oras antic

Fotografie preluata de pe albtoursd.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Daca te-am convins, vino cu noi intr-un minunat city break in Albania!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >