Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

Ce sa faci intr-un city break in Hallstatt

Ce sa faci intr-un city break in Hallstatt 15.01.2016 | City Break

Statiunea montana Hallstatt este un colt de rai la poalele muntelui Salzberg, in regiunea Salzkammergut a Austriei. Considearata a fi una dintre cele mai pitoresti statiuni portuare de pe malul unui lac alpin, Hallstatt ofera peisaje de poveste si privelisti pitoresti. Statiunea este locul perfect pentru practicarea sporturilor de iarna, dar si pentru zborul cu parapanta, ski nautic sau surfing. Tot aici se afla si cea mai veche salina din lume. Hallstatt este vizitat anual de peste un milion de turisti. Descopera cele mai interesante obiective turistice ale statiunii.

Capela mortuara

Casa mortuara Hallstatt

Sursa

Hallstatt este o asezare micuta, inghesuita intre perete muntos al Salzbergului si malul lacului Hallstättersee, localizare ca nu i-a permis niciodata o extindere pe verticala. Este motivul pentru care micuta statiune gazduieste unul dintre cele mai bizare obiective turistice din Austria: Capela Mortuara. De-a lungul secolelor, din cauza lipsei de spatiu, la intervale de 10-20 de ani, defunctii din cimitirul orasului erau exhumati, iar ramasitele pamantesti ale acestora erau albite la soare. Craniile erau decorate cu picturi si apoi expuse in osuarul Bisericii Adormirea Maicii Domnului. In momentul de fata osuarul adaposteste aproximativ 1.500 de cranii.

Mina din Hallstatt

Mina de sare Hallstatt

Sursa

Statiunea de la poalele muntelui Salzberg mai este cunoscuta si pentru zacamintele de sare exploatate de mii de ani. In Hallstat se afla cea mai veche mina de sare din lume. Exploatarea zacamintelor dateaza de acum 7000 de ani, iar urmele tehnicilor ancestrale inca mai pot fi vazute. Recordurile nu se opresc insa aici. In urma cercetarilor in galeriile minelor, arheologii au avut o surpriza de proportii. Tot aici a fost descoperita cea mai veche scara de lemn din Europa, datand de acum 3000 de ani.

Seestrasse – singura artera din oras

Seestrasse

Sursa

Fiind un orasel cu doar 900 de locuitori, dimensiunile Hallstatt sunt mici. Casele sunt dispuse pe verticala, iar singura artera principala din localitate – Seestrassee, serpuieste pe malul lacului, oferind o priveliste pitoresca. Designul tipic zonei montane austriece te va incanta de la prima vedere. Casutele inghesuite, micile cafenele si restaurante dispuse de-a lungul falezei te ademenesc cu arome de poveste. O plimbare pe malul lacului este o experienta minunata care te va incarca cu energie.

Muzeul de Patrimoniu Cultural

Muzeul din Hallstatt

Sursa

Sapte mii de ani de istorie expusi pe simezele si in vitrinele muzeului de istorie din micul orasel Hallsatt. Obiectivul turistic isi transpune vizitatorii in timp, coborand sapte milenii pe urmele istoriei. Exponate sustrase din mina de sare, informatii, aspecte din viata religioasa a orasului, precum si urme ale epocii de piatra si de bronz pot fi admirate la Muzeului de Patrimoniul Cultural din Hallstatt. Muzeul a fost infiintat in 1884 si face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Ski si sporturi de iarna

ski Hallstatt

Sursa

O vacanta la ski in Austria este visul oricarui iubitor al sporturilor de iarna. Dar o vacanta la ski in Hallstatt, Austria are un farmec aparte. Statiunea este o destinatie speciala, iar pe langa atmosfera de poveste pe care o ofera, dispune si de o infrastructura adecvata pentru practicarea sporturilor pe zapada. Iubitorii sporturilor de iarna se pot bucura de un complex cu 45 de skilifturi, telecabine, trenuri alpine, 140 km de partii pentru schi excelent intretinute, situate la altitudini cuprinse intre 780 m si 2000 m.

Hallstatt este un obiectiv turistic in sine. Micuta statiune alpina, strajuita de crestele muntoase si apele albastre si reci ale lacului Hallstättersee garanteaza o experienta deosebita tuturor celor care ajung sa o viziteze. Nici nu este de mirare ca Hallstatt este una dintre statiunile montane copiate in detaliu de chinezi.

Ce alte obiective turistice din Hallstatt ai adauga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >