Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

Ce sa faci intr-un city break in Innsbruck

Ce sa faci intr-un city break in Innsbruck 25.01.2016 | City Break

Capitala provinciei Tirol, orasul Innsbruck, este destinatia perfecta pentru iubitorii sporturilor de iarna. Situat pe raul Inn, este un centru celebru pentru sporturile de zapada, fiind de doua ori gazda Olimpiadei de Iarna. Orasul austriac isi datoreaza numele unui pod pazit de pe Inn: „Podul Innului” si este una dintre cele mai frumoase asezari din Austria. Turlele de biserici, arhitectura orasului vechi, pe fundalul pitoresc al Muntilor Alpi, picteaza Innsbruck in culori de poveste. Citeste mai jos care sunt principalele obiective turistice din capitala provinciei Tirol.

Statiunea perfecta pentru ski

Ski Innsbruck

Sursa

Innsbruck este unul dintre cele mai importante orase ale Austriei, fiind totodata renumit pentru posibilitatea de practicare a sporturilor de iarna. In Innsbruck, infrasctrutura necesara practicarii sporturilor pe zapada este foarte bine pusa la punct. Aici te asteapta cinci partii de ski la standarde olimpice. Orasul a fost de doua ori gazda Olimpiadei de Iarna, in 1964 si 1976. In plus, la doar 40 de kilometri de capitala Tirolului se afla ghetarul Stubal. Aici se poate schia pe tot parcursul anului, indiferent de temperatura.

Gradina zoologica Alpenzoo

Gradina zoologica Alpenzoo

Sursa

Innsbruck nu este o destinatie doar pentru iubitorii sporturilor de iarna. Orasul medieval este presarat la tot pasul cu numeroase obiective turistice. Unul dintre acestea este gradina zoologica alpina situata pe pantele sudice ale podisului Bergisel. Gradina Zoologica gazduieste peste 2000 de exemplare de animale si mai bine de 150 de specii, printre care Ibexul Alpin. La gradina zoologica se poate ajunge cu funicularul, iar pretul calatoriei este inclus in biletul de intrare.

Palatul Imperial Hofburg

Palatul Imperial Hofburg

Sursa

Urmele Mariei Tereza se vad in toate localitatile care au facut parte din Sfantul Imperiu Roman, iar Innsbruck nu face exceptie de la regula. In urma cu cateva secole, aici a fost construit Palatul Imperial Hofburg, obiectiv istoric care a ramas in picioare de cateva secole. Palatul este construit in stil rococo, si toate incaperile pastreaza acelasi decor. Daca ajungeti aici este musai sa dati o tura prin salile de receptie de la etajul al doilea, unde veti putea admira opulenta si triumful Casei de Habsburg, precum si portretele Mariei Tereza, a celor 16 copii ai sai si ale altor membrii ai familiei imperiale.

Castelul Ambras

Castelul Ambras

Sursa

Daca v-a cucerit farmecul Palatului Imperial, atunci va trebui sa vizitati si Castelul Ambras. Situat la periferia sudica a orasului, Castelul Ambras a fost de-a lungul secolelor sediul conducatorilor locali. Cladirea a fost finalizata in secolul al XVI-lea si este compusa din doua corpuri: castelul inferior si castelul superior. Cladirile sunt legate intre ele prin Sala Spaniola, decorata in stil renascentist timpuriu. Castelul Ambras a fost si muzeul personal al Arhiducelui Ferdinand al II-alea.

Acoperisul Auriu

Acoperisul Auriu Innsbruck

Sursa

Unul dintre simbolurile capitalei provinciei Tirol este Acoperisul Auriu, obiectiv turistic care iti fura toate privirile, gratie stralucirii sale fara de pereche. Acoperisul de Aur este de fapt un bovindou construit in anul 1500, la resedinta lui Friederich al IV-lea. Balconul a fost construit cu scopul de a deservi drept punct de observatie al principalei piete a orasului. Acesta se intinde pe doua etaje, iar balustradele sunt decorate cu basoreliefuri. Piesa de rezistenta este acoperisul, confectionat din peste 2650 de placute din cupru, aurite.

Strada Herzog Friedrich

Herzog Friedrich Strasse

Sursa

Strada principala a orasului vechi te va transpune din primul moment in peisajul de basm al oraselor medievale. Marginita de fatadele cladirilor construite in stil baroc, gotic si rococo, Herzog Friedrich Strasse este una dintre cele mai frumoase artere ale orasului. Aici poate fi admirata vechea primarie a orasului, vechea cladire Guvernamentala si numeroase alte cladiri istorice care merita observate indeaproape. In plus, vei fi uimit de basoreliefurile care impodobesc majoritatea cladirilor si bovindourile specifice secolului al XVI-lea.

Innsbruck este un amestec intre nou si vechi. Orasul nou se intinde de-a lungul malurilor raului Inn, completant perfect peisajul urban. Catedralele si bisericile vechi, pietele care inca mai pastreaza aerul istoric al perioadei in care au fost amenajate, evenimentele culturale care sunt organizate frecvent in oras, preisajele pitoresti si multe alte obiective turistice completeaza oferta turistica a Innsbruckului.

Ce alte obiective turistice din Innsbruck ai adauga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >