Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

Ce sa faci intr-un city break in Novi Sad

Ce sa faci intr-un city break in Novi Sad 22.04.2016 | City Break

Novi Sad este al doilea mare oras din Serbia, dupa Belgrad si un important centru industrial si cultural al tarii. Atena Sarbeasca este capitala regiunii Voievodina si un important oras turistic al Serbiei, chiar si dupa distrugerile suferite in timpul bombardamentelor NATO, din 1999. Cu numeroase cladiri istorice, zone de promenada si piete largi, Novi Sad este situat pe malul Dunarii, la poalele Muntilor Fruska Gora si se bucura de o priveliste deosebita. Iata care sunt principalele atractii turistice din Novi Sad.

Fortareata Petrovaradin

Fortareata Petrovaradin

Sursa

Cel mai important obiectiv turistic din Novi Sad este Fortareata Petrovaradin, situata pe malul drept al Dunarii si construita la sfarsitul secolului al XVII-lea. Dimensiunile cetatii sunt impresionante, aceasta fiind construita de austrieci cu scopul de a apara teritoriul de atacurile frecvente ale otomanilor. Fortareata Petrovaradin are ziduri inalte si abrupte, porti uriase, santuri si poduri mobile. In prezent, in Fortareata Petrovaradin isi au sediul numeroase institutii de cultura, cafenele, hoteluri si restaurante.

Muzeul Vojvodina

Novi Sad gazduieste unul dintre cele mai mari si mai vechi muzee din Serbia - Muzeul Vojvodina. Institutia de cultura este printre cele mai importante din Serbia si gazduieste o colectie de peste 5.000 de piese si 60.000 de publicatii. Expozitiile sale cuprind exponate ce dateaza din antichitate si pana in prezent. Multe dintre acestea prezinta viata comunitatii din principatul Voievodina. Muzeul este deschis publicului pe tot parcursul saptamanii cu exceptia zilei de luni.

Turnul cu ceas

Turnul cu ceas

Unul dintre reperele orasului Novi Sad este Turnul cu ceas. Construit in stil baroc, Turnul cu ceas are dimensiuni mari, peste 2 metri inaltime si un metru lungime. Ceasul are litere romane foarte mari, astfel incat ora indicata sa poata fi vazuta si de peste Dunare. Turnul cu ceas este amplasat in Fortareata Petrovaradin. Un alt aspect inedit al Turnului cu ceas este mecanismul acestuia. Contrar altor ceasuri, limba lunga a celui din turnul Fortaretei Petrovaradin indica ora, iar limba scurta minutele.

Planetarium Novi Sad

Daca ai ales Novi Sad ca destinatie pentru citybreak nu trebuie sa ratezi Planetarium-ul. Observatorul este amplasat in Fortareata Petrovaradin si a fost construit in 1954. Vizita la Planetarium este un adevarat spectacol de lumini si constelatii. Inainte de a ajunge la cel mai mare telescop public din lume, vei parcurge un tunel intunecos, pe peretii caruia sunt expuse imagini astronomice stralucitoare. Daca vrei sa vizitezi Planetarium-ul din Novi Sad este recomandat sa ai la tine o haina groasa, deoarece in tunel temperaturile sunt foarte scazute.

Piata Libertatii

Piata Libertatii novi sad

Novi Sad este un oras cu multa istorie si care a renascut din propria-i cenusa dupa conflictele armate din 1999. Cu o arhitectura frumoasa, cladiri istorice si locuri de promenada, Novi Sad este un oras pe care merita sa il descoperi la pas. Centrul orasului, zona care poarta denumirea de Piata Libertatii este strajuita de o statuie impunatoare care il intruchipeaza pe Svetozar Miletic, un important om politic din secolul al XIX-lea. Piata este delimitata de cladiri istorice impresionante, care gazduiesc institutii administrative si este un bun punct de pornire pentru explorarea orasului.

Ce alte obiective turistice din Novi Sad ne recomanzi?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >