Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

Ce sa faci intr-un city break in Reykjavik

Ce sa faci intr-un city break in Reykjavik 15.02.2016 | City Break

Reykjavik este capitala cea mai nordica din lume, situata foarte aproape de cercul polar. Capitala Islandei este amplasata in golful Faxaflói, o zona cu multe peninsule, insule si stramtori, fapt care ii confera un cadru cu care putine capitale europene se pot lauda. Desi situata in nordul extrem al continentului, Reykjavik este o destinatie care nu trebuie sa lipseasca de pe lista de prioritati a oricarui impatimit al calatoriilor. Viata de noapte vibranta, obiectivele turistice in concordanta cu o gama larga de interese si relieful marcat de fiorduri, lacuri si formatiuni insulare, fac ca Reykjavik sa fie una dintre cele mai frumoase capitale din Europa. Te invitam sa admiri cateva atractii turistice din capitala Islandei.

Gradinile botanice din Reykjavik

Gradina Botanica Reykjavik

Sursa

Aceasta zona de agrement este una dintre cele mai populare din capitala Islandei. Construita in 1961 cu prilejul aniversarii a 175 de ani de la infiintarea Reykjavikului, Gradina Botanica se intinde in prezent pe o suprafata de 2,5 hectare si contine in jur de 5000 de specii variate de plante. Vegetatia luxuriata ofera un cadru de vis prin care turistii se pot plimba in voie. In inima gradinii botanice este deschisa o cafenea restaurant, "Café Flora", ale carei meniuri sunt preparate din legume proaspete, culese din flora gradinii botanice. O plimbare in aceasta zona de agrement a capitalei Islandei este un adevarat rasfat pentru oricare dintre turistii care au ajuns pana aici. Gradina Botanica este deschisa vara incepand cu 1 mai.

Hallgrimskirkja

Hallgrimskirkja

Sursa

Hallgrimskirkja, cunoscuta si sub denimirea de Biserica lui Hallgrim, este un monument arhitectonic de referinta al capitalei Reykjavik. Catedrala este un simbol al orasului si in acelasi timp cea mai in alta cladire din Islanda (74,5 m). Denumita dupa poetul, compozitorul de imnuri si clericul Hallrimur Petursson, constructia Hallgrimskirkja a durat 40 de ani, fiind finalizata in 1986 si apartine credinciosilor luterani. Arhitectura catedralei este deosebita, avand ca elemente de referinta columnele de bazalt care flancheaza clopotnita, fatadele stilizate conform arhitecturii intalnite pe tot intinsul Islandei si inaltimea impresionanta a clopotnitei (8 etaje). In interiorul catedralei se afla o orga imensa, adusa aici in 1992 si care poarta semnatura maestrului german in orgi Klais.

Observatorul Perlan

Observatorul Perlan

Sursa

In peisajul urban al Reykjavik o alta cladire se diferentiaza de restul edificilor din capitala Islandei. Este vorba despre Observatorul Perlan, o cladire cu domuri din sticla argintie care adaposteste un restaurant, un centru de conferinte, un observator si nu in ultimul rand statia hidroelectrica a orasului. Daca veti ajunge sa vizitati acest obiectiv turistic si veti decide sa luati masa in restaurant, trebuie sa stiti ca acesta este amplasat pe 4 rezervoare ce contin 4.000 de litri de apa din sistemul geotermal al orasului. Din balconul Observatorului Perlan se poate admira cu ajutorul telescoapelor intreg orasul, portul acestuia si formele de relief.

Plaja geotermala Nautholsvik

Plaja Nautholsvik

Sursa

In timpul verii, plaja geotermala Nautholsvik domina topul celor mai vizitate obiective turistice din capitala Islandei. Eleganta plaja este recunoscuta in toata Europa gratie nisipurilor aurii aduse tocmai din Maroc si izvorul cu apa calda care mentine apa la temperatura de 18-20 de grade. Plaja si piscinele din Reykjavik sunt locul ideal pentru socializare. Aici veti putea intalni oameni din toate categoriile de varste, deschisi si primitori.

Árbæjarsafn

Arbajarsafn

Sursa

Daca ati ajuns in capitala Islandei, trebuie sa faceti o mica excursie la 4 kilometri de Reykjavik. Aici se gaseste Árbæjarsafn, un muzeu in aer liber care reda fidel imaginea pitoreasca a mediului rural din secolele trecute. Case si constructii vechi din mai toate zonele tarii au fost relocate aici. Printre casele din secolul XIX se afla o biserica cu acoperisul din imitatie de gazon, mai multe grajduri, hambare, fierarii si hangare. In timpul verii zona este animata de diverse activitati culturale.

Oferta turistica a Reykjavikului este completata de numeroase muzee si institutii de cultura, precum si lacase de cult, catedrale si domuri. Dintre acestea amintim: Galeria Nationala de Arta a Islandei, Muzeul de Fotografie Reykjavik - singurul muzeu independent de fotografie din lume, Muzeul de Sculptura Ásmundur Sveinsson, Muzeul Einar Jónsson, Muzeul National din Reykjavik si Muzeul Sigurjon Olafsson. De asemenea, vulcanii, peisajele montane acoperite de zapada, oceanul de la poalele orasului, gheizerele si baile geotermale sunt elemente care imbogatesc oferta turistica a Reykjavikului. Tu ce obiective turistice din capitala Islandei ai adauga pe lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >