Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareRelaxare la Stana de Vale
 

Ce sa faci intr-un city break in Sankt Petersburg

Ce sa faci intr-un city break in Sankt Petersburg 15.01.2015 | City Break

Sankt Petersburg este un oras deosebit de frumos, in care turistii se pot bucura de un city break reusit. Fiind cel de-al doilea cel mai mare oras din Rusia, este adeseori un rival pentru Moscova in materie de vacante. Apropierea de Raul Neva si de Marea Baltica transforma Sankt Petersburg si intr-un oras perfect ca punct de pornire pentru explorarea Rusiei. Iata care sunt cele mai importante atractii turistice de neratat intr-un city break in Sankt Petersburg.

Gradina de Vara din Sankt Petersburg

Gradina de Vara din Sankt Petersburg

Sursa

Gradina de Vara din Sankt Petersburg este unul dintre principalele locuri de promenada ale orasului. Aceasta este adiacenta Palatului de Vara, care a apartinut Tarului Rusiei, Petru cel Mare. Parcul si Palatul au fost construite in timpul domniei acestuia, incepand cu anul 1704. Gradina de Vara este considerata a fi una dintre cele mai romantice locatii din oras, dar si un loc in care turistii pot descoperi o parte din trecutul Rusiei.

Insula Zayachy

Insula Zayachy

Sursa

Insula Zayachy se afla pe Raul Neva si se afla in stransa legatura cu orasul Sankt Petersburg si cu Insula Petrogradsky. Insula a fost relativ necunoscuta pana in anul 1703, cand Petru cel Mare a construit aici Fortareata Petru si Pavel. Astazi fortreata, dar si intreaga insula, sunt atractii turistice de neratat in Sankt Petersburg.

Biserica Invierii din Sankt Petersburg

Biserica Invierii din Sankt Petersburg

Sursa

Biserica Invierii din Sankt Petersburg este cunoscuta si sub numele de Biserica Mantuitorului sau a Sangelui Varsat. Aceasta ultima denumire este una dintre cele mai populare si este data de faptul ca in locul in care se afla biserica a fost asasinat Imparatul Alexandru al II-lea. Frumoasa biserica a fost finalizata in anul 1907 si este unul dintre locasurile de cult simbol ale oraslui.

Muzeul Rus de Stat

Muzeul Rus de Stat

Sursa

Muzeul Rus de Stat reprezinta cea mai mare colectie de arta din Sankt Petersburg. Deschis in anul 1895, muzeul este gazduit de Palatul Mikhailovsky si include exponate din Muzeul Ermitaj, din Palatul Alexandru si de la Academia Imperiala de Arta. Muzeul mai dispune si de alte cladiri, in care se afla colectii de arta deosebite, cum ar fi Palatul de Vara, Palatul de Marmura, Palatul Sf. Mihail si asa mai departe.

Complexul Peterhof

Complexul Peterhof

Sursa

Complexul Peterhof din Sankt Petersburg este alcatuit dintr-o serie de palate si gradini, construite la cererea Tarului Petru cel Mare. Ansamblul este recunoscut ca sit de patrimoniu UNESCO si a fost deseori numit Versailles al Rusiei. Acesta este format dintr-un palat impozant, alaturi de care turistii mai pot admira si cascade, fantani si gradini impunatoare.

Asadar Sankt Petersburg este un oras ideal pentru petrecerea unei vacante de tip city break. Numeroasele palate, gradini, muzee si biserici sunt puncte de atractie impresionante, fiecare aducand o parte speciala a trecutului si a culturii rusesti din orasul Sankt Petersburg. 

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >