Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

Ce sa faci intr-un city break in Sofia

Ce sa faci intr-un city break in Sofia 05.02.2015 | City Break

Atat de aproape de casa, Sofia este unul dintre cele mai vechi si incarcate de istorie orase din Europa si deci o locatie perfecta de vizitat pentru un city break de 3 zile. Este un oras plin de obiective turistice precum muzee, catedrale, teatre si parcuri. Iti prezentam 5 obiective turistice pe care le poti vizita cand te afli in vacanta in capitala Bulgariei.

Catedrala Alexander Nevsky

Catedrala Alexander Nevsky

Sursa

Cea mai importanta atractie a Sofiei este Catedrala Alexander Nevsky, realizata in stil bizantin si considerata una dintre cele mai mari si mai frumoase constructii din estul Europei si poate, din lume. Aceasta a fost inaltata la inceputul secolului al 20-lea si este impodobita cu alabastru si onyx, elemente care atrag atentia tuturor celor pasionati de frumos. In interiorul sau la fel de impresionant, exista si un muzeu in care este expusa una dintre cele mai mari colectii de icoane din Europa.

Baile Publice Centrale din Sofia

Bai Publice Sofia

Sursa

In secolul 16, Sofia incepea sa devina faimoasa pentru izvoarele sale minerale naturale transformate, in prezent, in bai impunatoare, exact in locurile unde erau baile turcesti in trecut. Acestea au un farmec bizantin si atrag multi turisti care le viziteaza si care incearca apele minerale. Acesta este un obiectiv turistic absolut special de vazut in capitala Bulgariei.

Muzeul National de Istorie

Muzeul de Istorie Sofia

Sursa

Muzeul National de Istorie este faimos pentru colectia impresionanta de bogatii nationale si obiecte de arta precum monede, obiecte de ceramica, bijuterii, icoane din diverse perioade ale istoriei Bulgariei care spun povestea civilizatiilor europene. Este un loc impunator (pe patru nivele) si impresionant care merita vizitat. Acesta este doar unul dintre multitudinea de muzee care impanzesc orasul.

Biserica Sf. Sofia

Sursa

O capodopera a perioadei bizantine construita de Imparatul Justinian, Biserica Sfanta Sofia, cea care a dat numele orasului, este una dintre cele mai vechi cladiri din Bulgaria. O vizita in aceasta biserica este ca o intoarcere in timp pe vremea imparatului. Nu uita sa vizitezi si catacombele din subsolul bisericii. Sofia este bogata in cladiri religioase impresionante.

Moscheea Banya Bashi

moschee Sofia

Sursa

Aceasta moschee al carei nume inseamna "mai multe bai", a fost construita deasupra spa-urilor cu apa termala, in perioada invaziei otomane, si a luat numele bailor din vecinatate. A fost inaltata in anul 1576 si este una dintre cele mai vechi cladiri de acest gen din Europa, fiind faimoasa si pentru dimensiunile domului. 

Un city break in Sofia inseamna asadar o multime de locuri frumoase de vizitat. Bucura-te de cladirile impunatoare cu iz bizantin, de parcurile mari si muzeele care te plimba prin istoria orasului.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >