Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Ce sa faci intr-un city break in Varsovia

Ce sa faci intr-un city break in Varsovia 26.01.2015 | City Break

Varsovia este un oras deosebit, ideal pentru un city break de cateva zile. Turistii pot descoperi aici bogata cultura a Poloniei, in numeroasele sale atractii turistice, dar si peisaje naturale si locuri de vis. Capitala Poloniei, Varsovia este prin excelenta un punct central, in diferite domenii, oferind astfel o multime de posibilitati pentru toti turistii care ajung aici.

Castelul Regal din Varsovia

Castelul Regal din Varsovia

Sursa

Castelul Regal din Varsovia este doar unul dintre multele edificii de acest fel din oras, ce a apartinut monarhilor Poloniei. Cu toate ca nu este singurul castel din oras ce merita vizitat, este probabil unul dintre cele mai cunoscute datorita culorii sale rosii puternice. Castelul se afla in piata cu acelasi nume si reprezinta punctul de intrare in centrul istoric al orasului.

Centrul vechi al Varsoviei

Centrul vechi al Varsoviei

Sursa

Centrul vechi al Varsoviei se deschide dupa Castelul Regal. Intreaga zona a fost declarata sit de patrimoniu UNESCO, iar punctul principal al acestuia este Piata Veche, plina de restaurante, cafenele si magazine. Centrul este ideal pentru plimbari in aer liber, dar si o ocazie de a admira cladirile vechi ale Varsoviei, in care astazi turistii pot descoperi cultura si istoria poloneza.

Palatul Wilanow

Palatul Wilanow

Sursa

Palatul Wilanow aflat in districtul cu acelasi nume din Varsovia este un edificiu istoric impunator. Importanta sa este data de faptul ca a rezistat celor doua razboaie mondiale. Constructia sa a inceput in anul 1677 si a fost finalizata in 1696. Din anul 1805, palatul include si un muzeu, ale carui colectii sunt formate din exponate simbolice pentru traditia regala si artisitica a Poloniei.

Catedrala Sf. Ioan din Varsovia

Catedrala Sf. Ioan din Varsovia

Sursa

Catedrala Sf. Ioan din Varsovia este una dintre cele mai cunoscute edificii religioase din Varsovia. Construita in secolul 14, in stil gotic, este una dintre cele mai vechi biserici ale orasului si se afla pe lista monumentelor de patrimoniu UNESCO. Biserica a fost distrusa de mai multe ori, cea mai semnificativa lovitura fiind explozia din 1944. Monumentul a fost reconstruit dupa modelul sau din secolul 14.

Gradina Saxona din Varsovia

Gradina Saxona din Varsovia

Sursa

Gradina Saxona din Varsovia este una dintre fostele gradini regale ale orasului, deschisa in anul 1727. Mai bine de 100 specii diferite de plante si copaci se afla in acest parc botanic de peste 15 hectare. Tot in interior se afla si Mormantul Soldatului Necunoscut, dedicat tuturor soldatilor polonezi care si-au pierdut viata in Primul Razboi Mondial, un teatru de vara, sere, fantani si numeroase statui.

Varsovia este un oras cu o traditie indelungata, dar care a avut de suferit in urma razboaielor mondiale. Insa numeroasele procese de restaurare au readus viata orasului, iar cultura si trecutul Poloniei sunt reprezentate in cladiri, monumente si parcuri exceptionale, perfecte pentru a fi admirate intr-o vacanta tip city break. 

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >