Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

Ce sa faci intr-un city break la Venetia

Ce sa faci intr-un city break la Venetia 02.03.2016 | City Break

Cetatea Dogilor este una dintre acele destinatii care nu trebuie sa lipseasca din palmaresul niciunui impatimit al calatoriilor. Venetia este capitala regiunii cu acelasi nume, cel mai important oras turistic din nordul Italiei, iar din 1979 a fost inclusa integral in patrimoniul UNESCO, gratie frumusetii si valorii sale istorice. Venetia este orasul care a fascinat dintotdeauna datorita arhitecturii deosebite, insulelor si canalelor sale. Cetatea Dogilor este unul dintre cele mai vizitate orase din lume si are o oferta turistica vasta si pentru toate gusturile. Iata care sunt principalele atractii turistice din Venetia.

Piata San Marco

Piata San Marco

Piata San Marco este cea mai mare din Venetia si un obiectiv turistic vizitat anual de milioane de turisti. Piata San Marco oferta un cadru arhitectural in care se imbina armonios stilul bizantin cu cel gotic si cel renascentist. De jur imprejurul pietei sunt dispuse cafenele luxoase, biserici, cladiri monument istoric, biblioteca si o multime de alte cladiri istorice care impresioneaza prin frumusetea detaliilor arhitecturale. Piata San Marco gazduieste si celebra Campanila San Marco (clopotnita Catedralei San Marco), un alt obiectiv important al orasului si care ofera o priveliste impresionanta asupra lagunei.

Bazilica Sfantul Marcu

Basilica San Marco

Bazilica Sfantul Marcu este una dintre cele mai impresionante cladiri din Cetatea Dogilor. Construita in stil bizantin, Bazilica Sfantul Marcu se afla in piata cu acelasi nume si se invecineaza cu Palatul Dogilor. Arhitectura sa opulenta, decorul exterior desavarsit cu mozaic bizantin, precum si cel interior, care contine aur, bronz si pietre deosebite, i-au adus si denumirea de Biserica de Aur. Accesul in interiorul Bazilicii Sfantul Marcu nu este permis decat in haine decente. Intrarea in biserica este gratuita, dar pentru vizitarea muzeului interior, a salii care adaposteste tezaurul si accesul in turn se percepe taxa.

Podul Rialto

Podul Rialto

Cel mai faimos dintre podurile din Cetatea Dogilor, Podul Rialto, traverseaza Canalul Grande. Este totodata si cel mai vechi pod din Venetia. Construit in secolul al XVI-lea de Antonio da Ponta, Podul Rialto este unul dintre monumentele populare din Venetia si locul in care mii de turisti vin sa se fotografieze deasupra canalului Grande.

Palatul Dogilor

Palatul Dogilor

Cunoscut si sub denumirea Palatul Ducal, Palatul Dogilor din Venetia este o capodopera arhitecturala construita in still gotic. Situat in Piata San Marco, langa bazilica cu acelasi nume, Palatul Dogilor este unul dintre principalele obiective turistice ale Venetiei. Palatul a fost ridicat in secolul al IX-lea, si reconstruit un secol mai tarziu, dupa ce a fost distrus aproape in totalitate in urma unui incendiu. Abia din secolul al XIII-lea, constructia a inceput sa prinda forma actuala, iar de-a lungul secolelor a fost restaurat de nenumarate ori. Din 1923, Palatul Dogilor este unul dintre cele 11 muzee care functioneaza sub egida Musei Civici di Venezia Fondazione.

Marele Canal din Venetia

Canale Grande

Venetia se mandreste cu peste 170 de canale, care deservesc drept cai de acces intre cele peste 100 de insule ale orasului. Cel mai mare si mai important dintre acestea este Canal Grande, considerat si "bulevardul" principal al Cetatii Dogilor. Marele Canal are o lungime de 3.800 de metri, latimea acestuia ajunge in unele locuri pana la 90 de metri si face legatura intre laguna de langa Gara Santa Lucia si bazinul San Marco. De-a lungul malurilor sale au fost construite pe parcursul secolelor cele mai importante cladiri din Venetia si locuintele celor mai bogati locuitori ai orasului.

Venetia este un obiectiv turistic in sine si poate fi considerat un muzeu in aer liber. Lista atractiilor turistice din acest oras este mult mai lunga. Cetatea Dogilor este o destinatie fascinanta, care impresioneaza din prima clipa. Un oras romantic si plin de culoare, Venetia ramane una dintre destinatiile preferate a milioane de turisti din intreaga lume.

Tu ce obiective turistice din Venetia ai adauga pe lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >