Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

Ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi Vaticanul

Ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi Vaticanul 04.10.2013 | City Break

vizita la Vatican poate fi inclusa intr-un city break la Roma sau intr-o vacanta in Italia, in care sa vizitezi cele mai importante obiective turistice din jurul capitalei. Orasul Vatican se afla in interiorul Romei si este o destinatie turistica pentru cei care vor sa descopere cel mai important punct de pe glob al religiei catolice, dar si pentru cei care vor sa se bucure de o cultura aparte. Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi Vaticanul!

Simbolurile Vaticanului

Capela Sixtina, Vatican

Sursa

Cele mai valoroase simboluri ale Vaticanului sunt considerate a fi Basilica Sf. Petru si Capela Sixtina, fara de care o vizita in acest oras-stat nu ar fi completa. Basilica Sf. Petru este cel mai mare monument religios crestin, avand o capacitate de 20 000 de persoane. Aceasta a fost construita in anul 320 d.Hr. de catre Imparatul Constantin. Basilica este deschisa gratuit publicului zilnic in intervalul orar 07:00-18:00, cu exceptia miercurilor. Aici vei avea ocazia sa vezi unele dintre cele mai importante lucrari ale lui Michelangelo, Giacomo Dalla Porta si Bernini, cei care au contribuit la decorarea interiorului basilicii. Obiectivele din interior care te vor impresiona sunt Pieta lui Michelangelo si Baldachinul Papei.

Capela Sixtina este principalul obiectiv turistic al Vaticanului si un simbol al acestui stat. Papa Iulius a fost cel care i-a cerut lui Michelangelo sa realizeze pictura impresionanta de pe bolta capelei, ce astazi este o reprezentare simbolica a religiei catolice. Spectaculoasa pictura este o imagine a Vechiului Testament, ce atrage anual milioane de vizitatori.

Arta Vaticanului

Muzeele Vaticanului

Sursa

In afara de numeroasele simboluri religioase, Vaticanul are si o serie de emble artistice. Muzeele si galeriile statului aduna de asemenea numerosi vizitatori, pentru ca aici pot fi admirate lucrarile unora dintre cele mai imporante nume din arta si cultura italiana si nu numai. Muzeele Vaticanului sunt gazduite de cateva palate, pline de colectii impresionante de opere de arta. Expozitiile de arta includ nu numai sculpturi si picturi, ci si capele, tavane si camere pictate de pictori celebri. Aceste muzee pot fi vizitate de luni pana sambata, iar taxa de vizitare este de 18 euro.

Galeria de arta a Vaticanului este de asemenea un obiectiv turistic interesnat pentru cei pasionati de cultura. Aceasta a fost construita in anul 1932, pentru a gazdui impresionantele opere de arta colectionate de papii Vaticanului, incepand din anul 1800. Exemplarele artistice au fost semnate de Raphael, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Giotto si multi altii.

Alte atractii turistice din Vatican

 Biblioteca Vaticanului

Sursa

Arta si cultura religioasa a Vaticanului se impletesc in numeroasele capele, muzee si galerii. Insa, turistii se pot bucura si de alte perspective asupra acestui micut stat. Gradinile Vaticanului, conturate in diverse stiluri si perfect ingrijite, pot fi vizitate printr-un tur cu ghid, dat fiind faptul ca nu sunt numai niste simple spatii naturale, ci includ, la randul lor, mai multe mici obiective, fie ele naturale, fie artistice.

Grotele cu mormintele papilor si cardinalilor pot fi vizitate de catre turistii dornici de a descoperi trecutul Vaticanului intr-un decor mortuar elegant si ornamentat cu diverse opere de arta. Biblioteca Vaticanului este o atractie de neratat, pentru ca aici se afla una dintre cele mai cunoscute colectii de carti, manuscrise si codexuri ale intregii lumi. Scrierile unicate sau manuscrisele originale sunt cele mai valoroase exemplare ale bibliotecii, dintre cele peste 1.5 milioane de lucrari.

Toate obiectivele turistice ale Vaticanului pot fi vizitate zilnic de catre turisti contra unei taxe de intrare. Trebuie retinut ca, in cazul obiectivelor de natura strict religioasa, cum este Basilica Sf. Petru, de exemplu, exista restrictii de vizitare pentru tururile cu ghid, atunci cand au loc slujbe sau evenimente ale conclavului de cardinali sau ale papalitatii. Care este cel mai frumos obiectiv turistic al Vaticanului?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >