Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

Ce vizitam in jurul Bailor Herculane?

Ce vizitam in jurul Bailor Herculane? 17.04.2013 | Turist in Romania

Baile Herculane poate fi un punct foarte bun de plecare pentru o vacanta completa. Doar pentru ca ai ales o locatie anume in care sa-ti petreci cateva zile libere, nu inseamna ca trebuie sa te limitezi. Astfel, iti poti propune ceva mai interesant si mai antrenant, cum ar fi o excursie zonala. Poti opta pentru cazare in Baile Herculane, iar, mai departe, poti urma traseul obiectivelor turistice din imprejurimi.

Cascada Vanturatoarea

Cascada_Vanturatoarea 

O drumetie pana la Cascada Vanturatoarea, care se afla la 1000m altitudine pe malul drept al Cernei, poate fi un prilej bun de a explora frumusetile naturale din jurul Bailor Herculane. Numele cascadei vine de la felul in care aceasta curge, pentru ca de la parasirea peretelui, apa de loveste de acesta, transformand suvoiul intr-unul cu aspect de ploaie, apa fiind astfel “vanutrata”. Cascada curge pe o distanta de 40m, paralel cu peretele stancos, creand un adevarat spectacol vizual. 

Avenul lui Adam

Avenul_lui_Adam

De asemenea pe valea Cernei, Avenul lui Adam, ca si restul minunilor din aceasta zona, poate fi un punct spre care sa-ti orientezi drumetiile de vacanta. Traseul este usor accesibil si trece printr-o frumoasa padure, astfel incat te poti bucura de soare, dar si de racoare si de o multime de peisaje naturale de exceptie. Avenul lui Adam se concretizeaza intr-o formatiune adanca, inchisa la culoare, din care ies aburi fierbinti, printr-un put de 11m. Avenul nu poate fi explorat decat de speologi, dar merita vazut si din exterior.

Grota cu aburi

Grota_cu_aburi

Daca iti doresti sa vezi mai deaproape o astfel de minune aburinda a naturii, Grota cu aburi este cea mai buna solutie si una dintre cele mai vizitate puncte de acest gen, mai ales din zona Bailor Herculane. Pentru un acces facil, se poate opta pentru poteca semnalizata din Baile Herculane, care deschide o drumetie de aproximativ o ora. La final, vei ajunge la o grota ingusta, in care aburii sunt degajati de un izvor termal prin crapaturile peretilor de stanca.

Grota Haiducilor

Grota_haiducilor

La 30 de minute de mers pe jos pe poteca din Baile Herculane, poti ajunge la Grota Haiducilor. Aici, deschiderea este mult mai mare si astfel posbilitatile de admirare si de explorare a pesterii sunt si ele mult mai facile. Povestea haiducilor care si-au gasit ascunzatori in aceasta pestera a fost alimentata de descoperirile facute aici de speologi si de arheologi, incluzand obiecte dacice si alte urme ale trecutului din diverse timpuri. Groat este formata dintr-un coridor cu cateva ramificatii.

Platoul Coronini

Platoul_Coronini

Platoul Coronini poate fi locatia ideala pentru petrecerea unei dupa-amieze insorite de vacanta. Un drum de 30 de minute ii conduce pe turisti printr-un spatiu natural demn de a fi admirat, pana la o poiana, care formeaza centrul platoului. Aici, te poti relaxa, te poti aseza pentru un picnic pe iarba si multe altele, toate in mijlocul naturii. Linistea, natura si aerul curat vor fi cu siguranta bine venite intr-o zi de vacanta departe de oras, de aglomeratie si de zgomot.

Asadar, Baile Herculane pot fi punctul de plecare pentru excursii in zona. Daca esti un turist pasionat de natura si de drumetii in general, iar peisajele te fascineaza, zona bailor este perfecta pentru tine. Posibilitatile de drumetii sunt nelimitate. In final, vei avea o vacanta reusita si plina, in care vei reusi sa inglobezi atat relaxarea, cat si miscarea, dar mai ales admirarea frumusetilor naturii din tara noastra.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >