Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

Cele mai apreciate statiuni balneoclimaterice si turistice din Romania

Cele mai apreciate statiuni balneoclimaterice si turistice din Romania 21.09.2013 | Turist in Romania

Statiunile balneoclimaterice din Romania sunt locatiile in care aleg sa-si petreaca vacanta cei care isi doresc un tratament naturist sau o perioada de recuperare linistita in inima naturii. Aceste statiuni s-au dezvoltat tot mai mult devenind si statiuni de interes turistic, datorita amplasamentului lor intr-un mediu natural specific, dar si datorita numeroaselor obiective turistice aflate in imprejurimi.

Amara

Amara

Sursa

Statiunea Amara se alfa pe malul lacului cu acelasi nume, in vecinatatea orasului Slobozia. In ultimii ani, aceasta a devenit destinatia de vacanta preferata a tinerilor, dar si a familiilor, pentru ca dispune de un lac deosebit, asa cum este Lacul Amara, dar si de o multime de tratamente si de zone de relaxare in rezservatia naturala care inconjoara lacul. Mai mult decat atat, apropierea de orasul Slobozia face accesul foarte usor si catre obiective turistice cum sunt muzeele locale si Parcul de vacanta Hermes.

Baile Olanesti

Baile Olanesti

Sursa

Baile Olanesti sunt situate in apropiere de Ramnicu Valcea, de-a lungul paraului Olanesti. Statiunea si-a castigat faima datorita faptului ca aici se afla cele mai multe izvoare minerale din Romania, astfel ca aportul de ape benefice pentru tratament, dar si pentru agrement, sunt deosebit de numeroase si de usor accesibile. Peisajul de la poalele muntelului, tratamentele naturiste si numeroasele manastiri si biserici din lemn din apropiere, au transformat rapid Baile Olanesti intr-o locatie de vacanta preferata de turistii romani si straini.

Baile Herculane

Baile Herculane

Sursa

Baile Herculane se afla in judetul Caras-Severin, in apropiere de Orsova. Aceasta statiune a fost atestata documentar in anul 153 e.n., astfel ca este cea mai veche statiune balneoclimaterica din Romania. Izvoarele termale de aici au fost cele care conturat faima statiunii atat in tara, cat si in strainatate. Tratamentele disponibile reprezinta doar un motiv pentru a veni la Baile Herculane, altele fiind legate de unicitatea peisajelor si de multimea de obiective turistice, una dintre ele fiind Cascada Bigar.

Baile Felix

Baile Felix

Sursa

Baile Felix se afla in apropiere de Oradea, in judetul Bihor. Aceasta este cea mai renumita statiune balneara a tarii noastra, datand inca din timpurile romanilor. Turistii din tara noastra si din tarile invecinate aleg Baile Felix pentru vacante si pentru weekenduri relaxante si linistite, dar si pentru a se bucura de cele mai bune tratamente naturiste cu ape termale minerale. Obiectivele din interiorul statiunii, cum este Lacul cu nuferi, de exemplu, dar si apropierea de numeroasele trasee turistice ale zonei Apuseni, fac din statiunea Baile Felix o alegere ideala pentru vacanta.

Baile Tusnad

Baile Tusnad

Sursa

Baile Tusnad se afla in apropiere de Masivul Harghita si a fost denumita “Mica Elvetie” in trecut, pentru ca peisajele montane de aici sunt deosebite, padurile intinse si aerul curat contribuind la crearea unui tablou occidental in micuta statiune din tara noastra. Tratamentele moderne disponibile la Baile Tusnad au la baza unele dintre cele mai moderne instalatii. Rezervatia naturala Patra Soimului si Lacul Sf. Ana sunt doar doua dintre obiectivele turistice naturale de care te vei putea bucura si tu in vacanta la Baile Tusnad.

Calimanesti-Caciulata

Calimaesti-Caciulata

Sursa

Statiunea Calimanesti-Caciulata se afla in apropiere de Ramnicu-Valcea, judetul Valcea. Aflata in inima muntilor, pe valea Oltului, aceasta a fost considerata inca de la inceput perla statiunilor balneo-climaterice. Apele sale minerale, deosebit de bogate, au fost cele care i-au creat un renume in tara si in strainatate. Tratamentele disponibile aici se adreseaza tuturor tipurilor de afectiuni, dar pot fi folosite si de cei aflati in convalescenta. Manastirea Cozia este cel mai important obiectiv turistic din zona, acesteia alaturandu-i-se si alte monumente de cult, dar si obiective naturale.

Ocna Sibiului

Ocna Sibiului

Sursa

Ocna Sibiului este statiunea balneoclimaterica aflata langa orasul Sibiu. Statiunea s-a format pe locatia unor vechi mine de sare, ce s-au transformat in lacuri sarate, dupa ce exploatarea in acestea a incetat. Ocna Sibiului este asadar o alegere ideala pentru o vacanta relaxanta in centrul tarii, atat pentru turistii din Romania, cat si pentru cei din strainatate. Apropierea de Sibiu face ca zona sa fie preferatat si de cei care isi doresc sa viziteze un oras deosebit, plin de vestigii culturale si istorice asa cum este acesta.

Statiunile balneoclimaterice si turistice din Romania sunt destiantiile spre care sa te indrepti intr-o scurta vacanta relaxanta. Te poti bucura de cele mai bune tratamente naturiste, dar si de obiective turistice deosebite in oricare dintre statiunile de mai sus. Tu pe care o vei alege pentru urmatoarea vacanta in tara?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >