Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Cele mai frumoase fantani din Roma

Cele mai frumoase fantani din Roma 08.03.2013 | City Break

Roma este plina de fantani absolut superbe. De fapt, fantanile italiene sunt in general recunoscute in intreaga lume. Cele din Roma trebuie incluse in circuitele de vizitare ale orasului, pentru ca sunt adevarate simboluri ale capitalei italiene. In ele veti vedea arhitectura, dar si cultura romana de-a lungul timpului. De la acestea puteti gasi si o multime de alte obiective turistice din imprejurimi.

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi

Unul dintre cele mai importante simboluri ale Romei este Fontana di Trevi, cea mai frumoasa fantana din lume, realizata in stil Baroc de Nicola Salvi. O vizita la Roma nu poate sa nu includa si o vizita pana la aceasta fantana, pentru ca Roma nu ar fi completa fara ea. Dimensiunile fantanii, dar si realizarea artistica a sculpturilor, impresioneaza, iar povestea fantanii face ca monezile cu dorinte sa se stranga in numar tot mai mare in apa cristalina.

Fontana dei Quattro Fiumi

Fontana dei Quattro Fiumi

De asemenea o repezentanta a stilului Baroc si a celor mai frumoase fantani din lume, Fontana dei Quattro Fiumi a fost realizata de Gianlorenzo Bernini. In compozitia fantanii, simbolurile au un rol major, astfel ca cele patru statui de marmura de la baza sunt interpretate ca fiind cele patru continente unindu-se sau cele patru rauri ale lumii (Gangele, Nilul, Dunarea si Rio de la Plata).

Fontana del Pantheon

Fontana del Pantheon

In fata Pantheonului Roman nu putea fi altceva decat Fontana del Pantheon, reprezentativa pentru cladire, pentru piata in care este localizata, dar si pentru Roma. Giacomo della Porta a fost creatorul acestei fantani de marmura, pline de fel de fel de detalii sculpturale complexe. Sculpturile au fost modificate si completate de catre Filippo Barignoni si Luigi Amici, dupa ordinul Papei Clement al XI-lea.

Fontana delle Naiadi

Fontana delle Naiadi

De data mai recenta fata de celelalte fantani prezentate in aceasta lista, Fontana delle Naiadi a fost realizata in anul 1870, la ordinul Papei Pius al IX-lea, fiind declarata cea mai frumoasa fantana moderna a Romei. Si aceasta fantana a suferit schimbari de-a lungul timpului, sculpturile cu nimfele fiind adaugate mai tarziu. Frumusetea corpului feminin este cea mai interesanta din punctul de vedere al detaliilor.

Fontana del Moro

Fontana del Moro

Fontana del Moro a fost realizata pe o baza de marmura rosie si imagineaza o serie de tritoni in sculpturile sale, asa cum au fost sculptati in creatia lui Giacomo della Porta. Tritonul din mijloc a fost adaugat mult mai tarziu, de catre un alt sculptor pentru a aduce si mai multa frumusete intregii constructii si pentru a-i oferi acea piesa de mijloc de care avea nevoie pentru a iesi si mai mult in evidenta in fata turistilor.

Fontana del Nettuno

Fontana del Nettuno

Statuia Zeului Neptun troneaza in mijlocul Fontana del Nettuno, intr-o scena plina de forta. Zeul este imaginat in timp ce lupta cu o caracatita, fiind inconjurat de alte fapturi ale marii. Giacomo della Porta a fost cel care a creat fantana in anul 1576. Insa, in 1878, noi aditii au fost aduse sculpturilor de pe fantana, care erau prea putin impresionante si dominante in spatiul pietei de la acea vreme.

Iata asadar cele mai importante fantani din Roma. Un lucru este cert: nu poti vizita Roma fara a vedea si Fontana di Trevi. Insa, daca vrei sa vezi si mai mult din maiestria arhitecturala, sculpturala si in general artistica a italienilor, poti opta pentru un scurt tur in care sa incluzi mai multe fantani si sa vezi si alte simboluri ale Romei.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >