Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

7 cele mai frumoase orase pe care sa le strabati cu bicicleta

7 cele mai frumoase orase pe care sa le strabati cu bicicleta 10.11.2016 | City Break

Tot mai multe orase ale lumii renunta la masini in favoarea bicicletelor si construiesc retele complexe de piste in cadrul carora locuitorii si turistii au ocazia sa descopere orasul dintr-o alta perspectiva si sa ocoleasca traficul acestor metropole. Daca iti place sa pedalezi, iti prezentam mai jos cele 7 orase europene care te conving sa le strabati pe bicicleta.

Copenhaga, Danemarca

Copenhaga este cunoscut ca fiind cel mai prietenos oras cu biciclistii. Pistele de biciclete sunt implementate pe toate strazile capitalei daneze si nu prea ai cum sa dai de vreun colt care sa nu aiba vreo pista. Mai mult, infrastructura este imbunatatita pe zi ce trece pentru pasionatii de merg la birou pe bicicleta. Exista mai multe organizatii de la care poti inchiria biciclete pentru a descoperi orasul pe doua roti. Una dintre acestea doneaza banii de pe inchiriatul bicicletelor scolilor din Africa.

Sursa

Amsterdam, Olanda

Peisajele din Amsterdam cu bicicletele la malul canalelor sunt cat se poate de adevarate si ne demonstreaza ca acestea capitala pune mult pret pe biciclit. Amsterdam este cunoscut ca destinatie pentru biciclisti de foarte mult timp si oricine poate inchiria biciclete pentru a se plimba pe malul canalelor, de la un obiectiv turistic la altul. Ai de ales de la biciclete clasice, la biciclete duble, de familie sau in stil clasic olandez.

Malmo, Suedia

Malmo este cel mai popular oras al Suediei pentru pasionatii de biciclete si este considerat cel mai sigur oras de biciclete, firmele de inchirieri oferind biciclistilor si echipamente de protectie, de la casti de protectie, la aparatoare, echipamente de luminat si cosuri. Malmo are 500 de kilometri de piste de biciclete si se afla "la un canal distanta" de Copenhaga, autoritatile avand in plan legarea celor doua orase prin piste.  

Sursa

Strasbourg, Franta

In Strasbourg, mersul pe bicicleta este cel mai rapid mod de a junge dintr-un punct in altul datorita programelor care promoveaza mersul pe bicicleta in oras, atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Daca planuiesti sa vizitezi obiectivele turistice, poti inchiria o bicicleta de la una dintre multitudinile de locuri de inchirieri si ai ocazia sa pedalezi prin centrul istoric cu cea mai mare portiune de trotuar si piste din Europa.

Sursa

Berlin, Germania

O plimbare pe Radewege (pistele de biciclete) ale orasului poate fi cea mai placuta activitate in Berlin atat datorita reliefului lejer, cat si a unei campanii pentru biciclisti foarte bine implementat. Berlin face parte din programul Call-a-Bike, prin care suni la un numar de telefon si primesti un cod care te lasa sa inchiriezi una dintre bicicletele orasului. Exista chiar si o harta care-ti arata pe unde sa o iei pentru a evita traficul metropolei. 

Sursa 

Antwerp, Belgia 

Antwerp este considerat de departe cel mai popular oras al Belgiei pentru ciclism. Infrastructura si serviciile de inchiriere fac foarte facila o plimbare cu bicicleta in acest oras medieval incredibil. Exista chiar si tururi oranizate, pe bicicleta, care-ti permit sa descoperi comorile ascunse ale orasului, de la pietele sale faimoase, la castele si parcuri minunate, pe unele dintre cele mai puse la punct retele de piste din Europa.

Sursa

Londra, Marea Britanie

Londra pune la dispozitie cetatenilor peste 10.000 de biciclete, in 700 de locuri de inchiriere, de unde poti "agata" o bicicleta doar urmand instructiunile din meniul tactil, care-ti permite sa vizitezi acest oras minunat pe doua roti. Orasul este extrem de prietenos cu biciclistii si te vei bucura de peisaje minunate vizitand pietele, parcurile, malurile canalului, gradinile si castelele orasului pe sa. Poti inchiria biciclete 24 din 24, pentru aproximativ 5 lire/ zi.

Sursa

Care este orasul pe care ai vrea sa-l explorezi pe bicicleta?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >