Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Cele mai frumoase pesteri din Romania

Cele mai frumoase pesteri din Romania 14.09.2013 | Turist in Romania

In Romania exista peste 12.000 de pesteri, un numar impresionant, care aduna unele dintre cele mai frumoase si mai impresionante minuni ale naturii, dar si un numar in continua crestere. Unele dintre pesterile din tara noastra sunt dedicate exclusiv speologilor si cercetatorilor. De celelalte ne putem bucura si noi si le putem include in drumetiile din vacantele noastre. Daca vrei sa descoperi adevarata frumusete a naturii, trebuie sa stii care sunt cele mai frumoase pesteri din Romania pe care le poti vizita si tu!

Pestera Ursilor

Pestera Ursilor

Sursa

Pestera Ursilor, localizata in comuna Chiscau, judetul Bihor, este probabil cea mai cunoscuta pestera din Romania. Acest lucru se datoreaza amenajarii sale de exceptie si faptului ca a devenit un obiectiv turistic accesat de numerosi turisti romani si straini. Pestera a fost descoperita accidental in anul 1975. Din anul 1980 este deschisa publicului si tot de atunci explorarea acesteia si deschiderea ei pentru turism au transformat-o intr-una dintre pesterile pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in Romania.

Pestera Muierilor

 Pestera Muierilor

Sursa

Pestera Muierilor este localizata in comuna Baia de Fier, din judetul Gorj. Pestera a fost amenajata pentru vizitare inca din anul 1963, dupa ce descoperirile de aici au atestat faptul ca aceasta a fost locuita in paleolitic, dandu-i astfel o valoare speologica, arheologica, paleontologica si biologica deosebita. Aceasta a fost prima pestera amenajata in scopuri turistice din Romania si este de atunci centrul unei zone cu o valoare turistica inestimabila.

Pestera Meziad

Pestera Meziad

Sursa

Pestera Meziad, din comuna Rosia, judetul Bihor, este una dintre cele mai impresionante ce pot fi vizitate in Romania. Desi aceasta a fost amenajata turistic de multa vreme, a trecut printr-o perioada de uitare, in care a fost vandalizata si unele spatii au fost distruse. In 2012, pestera a intrat intr-un proces intens de restaurare, ceea ce a dus la transformarea ei in cea de-a doua cea mai vizitata pestera din Muntii Apuseni, dupa Pestera Ursilor. Accesul este acum unul mult mai facil, iar turistii se vor putea bucura aici de explorarea unei pesteri deosebite, cu peisaje incredibile si cu una dintre cele mai fascinante colonii de lilieci din pesterile romanesti.

Pestera Valea Cetatii

 Pestera Valea Cetatii

Sursa

Pestera Valea Cetatii este situata in apropiere de localitatea Rasnov, judetul Brasov. Aceasta face parte din rezervatia naturala cu acelasi nume si este inclusa in multe trasee turistice deosebite aflate in apropiere de Cetatea Rasnov. Formatiunile impresionante de aici, oglindite in micile lacuri din interiorul pesterii, dar si impresionanta sala a Catedralei, au fost cele care au transformat-o intr-un obiectiv turistic deosebit de valoros. Pestera este usor accesibila si celor care se afla in vacanta in Poiana Brasov.

Pestera Unguru Mare

Pestera Unguru Mare

Sursa

Pestera Ungur Mare se afla in judetul Bihor, in apropiere de satul Suncuius. Asemeni Pesterii Meziad, aceasta dispune de un portal de intrare impresionant, sapat direct in stanca abrupta. Aceast lucru a facut si din aceasta pestera una dintre cele mai apreciate ale Muntilor Apuseni. Desi este deschisa doar intr-o mica parte pentru explorarea turistica, aceasta se afla intr-un areal propice vacantelor in aer liber si drumetiilor montane, platoul de pe partea cealalta a apei, din fata pesterii, fiind considerat loc de campare.

Pestera Farcu

 Pestera Farcu

Sursa

Pestera Farcu este probabil cea mai recenta aditie pe lista celor mai frumoase pesteri din Romania. La origine, aceasta era de fapt mina din localitatea Rosia, judetul Bihor. In urma inchiderii minei si a cercetarilor ulterioare, s-au descoperit aici formatiuni naturale de cristal. Din acest motiv, pestera a fost amenajata in scopuri turistice si poate fi vizitata de cei care doresc sa se apropie si mai mult de bogatia naturii si de un spatiu mai putin explorat deocamdata.

Acestea sunt 6 dintre cele mai frumoase pesteri ale tarii noastre. Alaturi de pesterile Dobos si Vadu Crisului, acestea fac parte dintr-un proiect initiat de Romanian Showcaves Association, care se ocupa de restaurarea si de valorificarea turistica a pesterilor, astfel incat acestea sa fie accesibile pentru turisti din toate punctele de vedere, fara insa a afecat mediul natural inconjurator si minunile care se afla in aceste pesteri. Descopera si tu cele mai frumoase pesteri din Romania si rezerva acum cazarea pentru vacanta in tara!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >