Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouSejururi balneare
 

Cele mai impresionante atractii turistice de pe Transfagarasan

Cele mai impresionante atractii turistice de pe Transfagarasan 24.11.2015 | Turist in Romania

Transfagarasanul este unul dintre cele mai fascinante obiective turistice din tara noastra. Acesta este un drum care incepe in comuna Bascov din judetul Arges si se termina in apropierea comunei Cartisoara, traversand Muntii Fagaras pe o lungime de 91 km. Este considerat cel mai frumos drum de munte din Romania si unul dintre cele mai impresionante din Europa. De-a lungul Transfagarasanului exista si o multitudine de obiective turistice care pot fi vizitate.

Lacul Balea

 balea

Lacul Balea este format intr-un circ glaciar, situat la o altitudine de 2.040m, in Muntii Fagaras, Judetul Sibiu. Lacul si zona din jurul sau sunt considerate rezervatii stiintifice protejate. Aici se poate ajunge cu telecabina sau pe drumul Transfagarasan. In orice anotimp, aceasta zona este de o frumusete deosebita, cu un relief montan de exceptie.

Barajul si Lacul Vidraru

 vidraru

Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat de barajul Vidraru, construit intre 1961 si 1966, pe raul Arges, in scop de producere a energiei electrice. Lacul de 870 de hectare aduna apele raurilor Capra, Buda si alti afluenti. Barajul este considerat o adevarata bijuterie inginereasca si creeaza unul dintre cele mai frumoase peisaje ale Romaniei. 

Cetatea Poenari

poenari

Cetatea Poenari este in apropierea Barajului Vidraru si se afla pe varful unui deal. Turistii trebuie sa urce 1480 de trepte pentru a ajunge la aceasta cetate, insa peisajul din varf asupra Muntilor Fagaras merita efortul. Cetatea a fost construita de Negru Voda in secolul al XIV-lea, ca punct de observatie si de aparare. De semenea, se presupune ca ar fi fost locul de refugiu al lui Vlad Tepes din calea turcilor.

Lacul Capra

capra

Lacul Capra este un lac glaciar, situat la 2230 m altitudine in Muntii Fagaras si la 45 de minute de Lacul Balea. De aici izvoraste paraul Capra. Este un lac care impresioneaza prin culoarea sa albastra si peisajele din jur. Este locul ideal de vizitat pe Transfagarasan, mai ales pentru pasionatii de plimbari pe munte datorita faptului ca de aici pornesc multe trasee in Muntii Fagaras. 

Cascada Balea

cascada balea

Sursa

Cascada Balea este situata la 1200m altitudine, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu. Este considerata cea mai mare cascada in trepte din Romania, avand peste 60 m. Exista un traseu spre cascada Balea de aproximativ o ora, insa aceasta se poate admira si de la departare, de pe Transfagarasan sau din telecabina.

Transfagarasanul este o destinatie turistica in sine datorita peisajelor montane care iti taie rasuflarea si a obiectivelor turistice de-a lungul drumului. Ce alte atractii frumoase ai descoperit pe Transfagarasan?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >