Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

Cele mai impunatoare catedrale din lume

Cele mai impunatoare catedrale din lume
24.08.2016 | Idei pentru concediu

Unele dintre cele mai populare atractii turistice din orice tara sunt marile catedrale. Indiferent de confesiune, aceste cladiri gigant, majoritatea cu o istorie lunga si tumultuoasa, sunt puncte de reper pentru calatori. Aceste opere de arta seculare se mandresc cu o arhitectura incredibila si o poveste la fel de fascinanta. Indiferent de coltul de lume in care acestea au fost ridicate, un lucru este sigur: aceste catedrale impresioneaza prin marime si frumusete. Iata care sunt cele mai impunatoare catedrale din lume.

Bazilica Sf. Petru, Vatican

Bazilica Sf. Petru, Vatican

Bazilica Sf. Petru din Vatican este considerata cel mai important lacas de cult din lumea catolica si una dintre mai faimoase catedrale din lume. Potrivit legendei, sub altarul acestei catedrale somptuoase se afla mormantul lui Sf. Petru, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. In interior, bazilica are o suprafata de peste 15.000 m² si o capacitate de 60.000 de credinciosi. Consacrata in 1626, unii dintre cei mai faimosi arhitecti ai renasterii au contribuit la realizarea Bazilicii Sf. Petru, inclusiv Michelangelo si Carlo Maderno.

Catedrala din Sevilla

Catedrala din Sevilla

Sursa

Fanii arhitecturii gotice nu trebuie sa rateze uriasa Catedrala din Sevilla. Cea mai mare structura gotica din lume si a doua catedrala ca marime, acest edificiu gigant are peste 11.500m² in interior. Finalizata la inceputul secolului al XVI-lea, Catedrala din Sevilla gazduieste mormantul faimosului explorator Christofor Columbus, intregul lacas fiind declarat loc de patrimoniu UNESCO.

Catedrala St. John the Divine din New York

Catedrala St. John the Divine din New York

Sursa

Cu o suprafata de peste 3.400 m², Catedrala St. John the Divine este cea mai mare din Statele Unite ale Americii. Ridicata in 1892, decoratiunile de pe fatada gigantului neo-gotic au fost partial distruse in timpul unui incendiu si pana in ziua de azi lucrarea a ramas nefinalizata.

Bazilica Fecioarei din Lichen, Polonia

Bazilica Fecioarei din Lichen, Polonia

Sursa

Bazilica Fecioarei din Lichen, in Polonia, este una dintre cele mai noi catedrale din lume, fiind finalizata in 2004. Aceasta cladire masiva de peste 10.000 m² a fost realizata in totalitate din donatii ale pelerinilor catolici. Bazilica Fecioarei din Lichen se mandreste cu un turn ce masoara peste 141m, fiind astfel una dintre cele mai mari si cele mai inalte catedrale din lume.

Bazilica Fecioarei din Aparecida, Brazilia

Bazilica Fecioarei din Aparecida, Brazilia

Sursa

Bazilica Fecioarei din Aparecida, din sud-estul Braziliei, este a doua catedrala ca marime din lume, dupa Bazilica Sf. Petru din Vatican. Acest lacas de cult, realizat intre anii 1946 si 1980, primeste aproape 10 milioane de vizitatori in fiecare an, fiind unul dintre cele mai populare locuri din Brazilia. Interiorul acestui edificu impunator poate acomoda pana la 70.000 de crestini.

Catedrala Sf. Sava din Belgrad

Catedrala Sf. Sava din Belgrad

Cea mai mare catedrala ortodoxa, Catedrala din Belgrad este dedicata fondatorului bisericii ortodoxe sarbesti. Fiind si cea mai impunatoare cladire din Belgrad, Catedrala Sf. Sava incanta cu o arhitectura simpla cu elemente grecesti. Domul inalt de 70m este incununat de o cruce din aur solid de 12m, cupola fiind vizibila din aproape orice colt al capitalei sarbesti.

Domul din Milano

Domul din Milano

Cladirea simbol al orasului, Domul din Milano sau Duomo di Santa Maria Nascente este una dintre cele mai frumoase catedrale din Italia si a treia ca marime din intreaga tara. Acest edificiu este atat de important, incat toate strazile din Milano, fie il inconjoara, fie duc direct in piata domului. Constructia acestei cladiri gotice a durat aproape sase secole, de-a lungul timpului fiind sursa de inspiratie pentru numerosi pictori, arhitecti, scriitori si poeti. In Domul din Milano Napoleon Bonaparte a fost incoronat rege al Italiei la inceputul secolului al XIX-lea.

Bazilica Notre-Dame de la Paix din Coasta de Fildes

Bazilica Notre-Dame de la Paix din Coasta de Fildes

Sursa

Cu un spatiu interior de peste 2.400 m², constructia Bazilicii Notre-Dame de la Paix din orasul Yamoussoukro, in Coasta de Fildes, a fost inspirata din arhitectura Bazilicii Sf. Petru. Desi pare relativ mica, acesta catedrala superba poate acomoda pana la 18.000 de persoane. Bazilica Notre-Dame de la Paix a fost finalizata in 1990 si a fost consfintita de papa Ioan Paul al II-lea, lacasul de cult fiind realizat in mare parte din donatiile primului presedinte al Coastei de Fildes.

Tu ce alte catedrale impunatoare ai adauga pe lista noastra?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >