Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Circuit in Tara Sfanta

Circuit in Tara Sfanta 10.05.2013 | Destinatii Exotice

Daca vrei sa optezi pentru un circuit in Tara Sfanta, atunci trebuie sa stii care sunt cele mai importante obiective turistice de aici. Israelul este un loc mistic, in care religia si cultura se imbina armonios pentru a-ti da oportunitatea de a vedea unele dintre cele mai impresionante obiective turistice din lume. Numarul mare de atractii face ca Israelul sa fie o destinatie de vacanta ideala, pentru care trebuie sa-ti acorzi cat mai mult timp, pentru a te putea bucura de toate frumusetile ei.

Orasul antic Cezarea

 Orasul antic Cezarea din Israel
Sursa

Orasul antic Cezarea a fost construit de Regele Irod si era unul dintre cele mai importante porturi ale regiunii. Orasul modern Cezarea aflat in apropiere este punctul de acces. Siturile arheologice ale portului antic sunt locurile in care poti admira o portiune foarte bine conservata a unui apeduct si alte locatii renovate si amenajate pentru explorarea turistica.

Yardenit, Raul Iordan

Yardenit, Raul Iordan
Sursa

Yardenit este locul sacru din Raul Iordan unde a fost botezat Iisus. Locul a fost amenajat, astfel incat turistii sa poata vizita aceasta locatie sacra, dar si pentru ca cei credinciosi sa se poata boteza la randul lor in apa Iordanului. “Zidul Vietii Noi” este de asemena un obiectiv interesant de aici.

Muntele Maslinilor, Ierusalim

Muntele Maslinilor din Ierusalim
Sursa

Muntele Maslinilor este o alta locatie sacra din Israel. Aflat in apropiere de Ierusalim, acesta era cunoscut pentru livezile extinse de maslini ce il populau odata, astazi fiind folosit ca cimitir. In tradiile religiilor crestina, evreiasca si musulmana exista diverse momente legate de Muntele Maslinilor, motiv pentru care este un simbol de mare importanta.

Gradina Ghetsimani, Ierusalim

Gradina Ghetsimani din Ierusalim
Sursa

Gradina Ghetsimani se afla la poalele Muntelui Maslinilor de langa Ierusalim. Este unul dintre cele mai importante locuri din aceasta zona si un simbol, pentru ca este locul in care Iisus si apostolii sai s-au rugat in noaptea de dinaintea rastignirii. Gradina este un loc pentru pelerinaje, dar si unul dintre cele mai semnificative obiective turistice de aici.

Zidul Plangerii, Ierusalim

 Zidul Plangerii din Ierusalim
Sursa

Localizat in Orasul Vechi, Zidul Plangerii este cel mai important loc de pelerinaj din Ierusalim. Astazi, zidul pe care il pot vedea vizitatorii este doar o parte a celui care inconjura odata Templul, insa si-a pastrat in continuare statutul de loc sacru, fiind una dintre cele mai mari zone de pelerinaj. Se presupune ca zidul a fost construit in jurul anului 19 i.Hr.

Biserica Nasterii, Bethlehem

Biserica Nasterii din Bethlehem
Sursa

Biserica Nasterii din Bethlehem a fost construita in anul 327 d.Hr. peste ceea ce se presupune a fi locul nasterii lui Iisus. De-a lungul timpului, aceasta basilica a fost reconstruita de nenumarate ori, fiind distrusa in repetate randuri. Astazi, este un loc important de pelerinaj si este inclusa in lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi intr-un circuit in Israel. Desigur, mai sunt multe altele, in mare parte simboluri ale unei culturi religioase impresionante, dar si ale unui trecut complex. 

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >