Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouRelaxare la Stana de Vale
 

Descopera Baile Herculane

Descopera Baile Herculane 29.09.2014 | Turist in Romania

Baile Herculane este cea mai veche statiune cu regim balnear din tara noastra, fiind atestata documentar de acum mai bine de doua milenii. Baile termale romane, inchinate lui Hercules, au fost cele care au dat si numele locului. Astazi, statiunea inca atrage o multime de vizitatori, care opteaza pentru tratamentele naturale disponibile aici, dar si turisti, care vor sa admire cladirile vechi si impresionante.

Localizare si informatii despre Baile Herculane

Baile Herculane

Statiunea se afla pe Valea Cernei, in judetul Caras-Severin, si este accesibila de pe DN 6 (E70), drumul ce leaga vestul tarii de capitala. Localizata aici din cele mai vechi timpuri si cunoscuta sub denumirea latina Ad aquas Herculis sacras ad Mediam, statiunea Baile Herculane este imediat accesibila pentru locuitorii din vestul tarii si nu numai, dar si pentru straini, aflandu-se la doar 25km de granita cu Serbia.

Tratamente la Baile Herculane

Baile Herculane

Climatul favorabil si apele termale sunt cele care au facut posible construirea Bailor Herculane in aceasta regiune. Apele minerale izotermale si hipertermale ajung si pana la temperaturi de 38-60°C si contin numerosi compusi ce ajuta in tratarea diverselor afectiuni. Cei care isi doresc tratamente naturale si relaxare in vacantele lor trebuie sa stie ca la Baile Herculane se pot bucura de aero si helioterapie, bai termale acoperite si descoperite, cu ape sarate si sulfuroase, bai pentru cure interne, sauna, masaj si numeroase alte cure adiacente.

Tratamentele naturale sunt orientate spre preventia sau spre ameliorarea diverselor afectiuni, dar sunt indicate si in perioadele de recuperare. Cei care opteaza pentru tratamente la Baile Herculane sunt cei care sufera de afectiuni ale aparatului locomotor, respirator, digestiv, vizual si cei care au probleme nutritive sau metabolice.

Obiective turistice la Baile Herculane

Baile Herculane

Statiunea Baile Herculane include o multime de hoteluri noi si un mic centru amenajat, insa turistii prefera sa descopere trecutul statiunii in cladirile vechi, istorice, impunatoare si astazi, la care se adauga Muzeul de Istorie Baile Herculane si Statuia lui Hercules. Cladirile au fost construite si decorate in stil baroc, avand aproximativ 200 de ani vechime. Si in apropiere de statiunea Baile Herculane se afla cateva obiective turistice naturale, cele mai cunoscute fiind: Cascada Vanturatoarea, Grota Haiducilor si Grota cu Aburi.

Daca vrei si tu sa te bucuri de o statiune cu traditie si de tratamente naturale, atunci alege o vacanta la Baile Herculane!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >