Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Descopera Baile Olanesti

Descopera Baile Olanesti 06.11.2014 | Turist in Romania

Statiunea Baile Olanesti este localizata in judetul Valcea si este una dintre destinatiile de vacanta alese de cei care doresc sa se bucure de liniste si de relaxare, dar si de tratamente naturale. De-a lungul timpului, Baile Olanesti a devenit o locatie predilecta pentru tratamentul afectiunilor alergice, datorita posibilitatilor unice de tratare oferite aici.

Statiunea Baile Olanesti

Statiunea Baile Olanesti

Sursa

Orasul cu acelasi nume nu are o vechime deosebita, insa izvoarele termale cu ape cu proprietati vindecatoare au fost atestate documentar inca din anul 1760. Primele centre de tratament au fost construite dupa ce, in anul 1868, dr. Carol Davila si chimistul Bernath Lonway au facut o analiza a apelor locale, ce a demonstrat prezenta iodului in cele 40 de izvoare. De-a lungul timpului, statiunea a fost modernizata si reamenajata, dupa ce cateva fenomene naturale de amploare au distrus si ingropat izvoarele naturale descoperite.

Tratamente la Baile Olanesti

Astazi, izvoarele bine amenajate sunt principalele motive pentru o vacanta la Baile Olanesti. Apa acestora si aerul curat contribuie la principalii factori de cura din statiune. Afectiunile alergice sunt unele dintre cele mai importante ce pot fi tratate aici, in special pentru ca Baile Olanesti este singura statiune din tara in care se fac injectii cu apa minerala izotona, ce duc la desensibilizarea organismului.

In plus, la Baile Olanesti sunt disponibile si alte tratamente profilactice, curative sau recuperationale, care vizeaza afectiuni ale sistemului digestiv, urinar, respirator si cardiac. In plus, afectiunile de nutritie, metabolice sau dermatologice pot fi de asemenea tratate in centrele deschise in statiune.

Obiective turistice in Baile Olanesti

Obiective turistice in Baile Olanesti

Sursa

Statiunea Baile Olanesti dispune si de cateva obiective turistice pentru cei care doresc sa aiba parte si de o vacanta activa. Turismul religios este unul dintre cele mai importante de aici, deoarece in apropiere de statiune se afla mai multe locasuri de cult, printre care si: Bisericuta lui Horea din Albac, Schitul Iezer, Schitul Pahomie, Schitul Patrunsa si Schitul Bradu. In afara de vizitarea acestora, turistii mai pot opta in zona si pentru drumetii la Cascada Olanesti, spre Cheile Olanesti si Raul Olanesti sau spre Platoul si Pestera Buila-Vanturarita.

Descopera frumusetea Romaniei si alege sa petreci o vacanta la Baile Olanesti!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >