Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouSejururi balneare
 

Descopera cele mai bizare plaje din lume

Descopera cele mai bizare plaje din lume 08.06.2018 | Plaja, mare si soare

Daca pentru majoritatea dintre noi o vacanta pe plaja inseamna relaxare pe o intindere de nisip auriu si fin si apa turcoaz, pentru cei mai excentrici poate fi cu totul altceva. Exista cateva plaje in lume care nu se supun imaginii standard, plaje cu forme bizare, cu nisip colorat sau cu fel si fel de alte caracteristici curioase. Iata cateva dintre cele mai ciudate plaje din lume.

Plaja Papakolea din Hawaii

Plaja Papakolea din Hawaii mai este cunoscuta si sub numele de Plaja cu Nisip Verde. Acest lucru nu este de mirare, pentru ca exact aceasta este culoare nisipului care o acopera. Localizata in apropiere de South Point, plaja verde atrage numerosi curiosi care vor sa descopere una dintre cele mai ciudate plaje din lume.

cele mai ciudate plaje din lume

Fotografie preluata de pe explore-the-big-island.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Scala dei Turchi din Italia

Scala dei Turchi, in traducere Scara turcilor, din Italia este o plaja formata pe o stanca in apropiere de Realmonte, Sicilia. Aceasta a devenit rapid o atractie turistica populara, datorita culorii albe a stancilor, dar si a formelor sale valurite, de unde provine si numele de scara, si pe care cei veniti aici le pot folosi pe post de sezlong.

Scala dei Turchi

Fotografie preluata de pe lecodelsud.it. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Bowling Ball Beach din SUA

Bowling Ball Beach este, asa cum ii spune numele, o plaja acoperita de bile de bowling. Nu sunt reale, dar sunt roci atat de bine rotunjite si atat de mari, incat par a fi desprinse de pe pistele de bowling. Plaja este accesibila in apropiere de orasul Mendocino de pe coasta californiana, in zona numita Schooner Gulch.

Bowling Ball Beach

Fotografie preluata de pe akademifantasia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Plaja Chandipur din India

Chandipur din India este cu adevarat una dintre cele mai ciudate plaje din lume. Aici poti vedea marea disparand chiar din fata ochilor tai. Fenomenul unic in lume face ca apa marii sa se retraga pana la 5km, astfel ca ofera posibilitatea de a incerca o plaja noua, formata chiar pe fundul apei. Curiosii se pot aventura pe urmele apei, cautand scoici si observand biodiversitatea locala bogata.

Chandipur

Fotografie preluata de pe amazingindiablog.in. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Plaja ascunsa din Insulele Marieta, Mexic

Bine pastrata departe de ochii lumii, plaja ascunsa din Insulele Marieta este o adevarata comoara naturala a Mexicului, in apropiere de Puerto Vallarta. Aceasta s-a format ca urmare a activitatii vulcanice locale, ce a lasat insula pustie vreme de mai multi ani. Insa, noile plaje formate, dar si ecosistemul unic atrag tot mai multi curiosi, turisti si cercetatori in regiune.

Insulele Marieta

Fotografie preluata de pe adventuresportsnetwork.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Playa de Gulpiyuri din Spania

Playa de Gulpiyuri se afla in apropiere de orasul Llanes din Spania si este alimentata subteran de apa marii din Golful Biscaya. Tunelurile subterane formeaza fluxul si refluxul de pe micuta plaja de aproximativ 40m lungime. O destinatie turistica populara, plaja a fost declarata monument al naturii si arie protejata.

Playa de Gulpiyuri

Fotografie preluata de pe asturias.axtur.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Glass Beach din SUA

Glass Beach este localizata in MacKerricher State Park din apropiere de Fort Bragg, California, si este o plaja cu un nisip unic. Aparitia acestuia se datoreaza, din pacate insa, deversarilor masive de gunoaie in apa, care, in timp, a reusit sa erodeze deseurile, transformandu-le in boabe fine de nisip din sticla. In apropiere se mai afla cateva astfel de plaje, pe care se organizeaza si un festival cu ocazia Memorial Day.

Glass Beach

Fotografie preluata de pe india.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Tu pe care dintre aceste plaje ciudate ai vrea sa ajungi?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >