Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

Descopera Delta Dunarii – un loc unic in Romania

Descopera Delta Dunarii – un loc unic in Romania 09.06.2014 | Turist in Romania

Delta Dunarii este probabil cel mai frumos areal natural din tara noastra. Este cu siguranta un spatiu unic, deoarece rezervatia biosferei de aici include specii de fauna si flora, dar si un ecosistem cum nu mai este altul! Zona de Sud-Est a Romaniei atrage numerosi turisti anual, datorita litoralului Marii Negre, dar si datorita frumusetii Deltei!

Ce trebuie sa stii despre Delta Dunarii

Delta Dunarii

Daca vrei sa-ti planifici o vacanta in Delta Dunarii, trebuie sa stii ca principalele orase puncte de plecare pentru excursiile in Delta sunt Tulcea si Sulina. Alaturi de acestea se afla aici si alte 15 localitati, sate pescaresti in mare parte, in care te poti bucura de asemenea de vacante reusite. Cu aproximativ 2600 km², Delta Dunarii include peste 135 specii de pesti, 320 specii de pasari, 44 specii de mamifere, 11 specii de reptile, 2440 specii de insecte si 1830 specii de plante.

Trasee si drumetii in Delta Dunarii

Delta Dunarii

Activitatile principale pentru turisti disponibile in Delta Dunarii sunt traseele si drumetiile. Cu barca sau pe jos, vizitatorii au ocazia sa descopere, numai in tururi ghidate, frumusetile naturii. Dat fiind faptul ca delta este considerata arie protejata si rezervatie a biosferei, accesul in anumite zone este dedicat numai cercetarilor stiintifice.

Traseele cu barca urmeaza liniile canalelor deltei si ale canalelor care duc spre principalele brate de varsare ale Dunarii in Marea Neagra. De asemenea, aceste au puncte de oprire si in apropiere de lacurile deltei, cum ar fi Lacul Rosu, Lacul Trei Iezere, Lacul Uzlina, Lacul Puiu si asa mai departe. Cei care aleg sa faca drumetii in Delta Dunarii, pot vizita Lacul Nebunu, Padurea Caraorman, Lacul Saraturi, Cetatea Histria, Plaja Sulina si Padurea Letea.

Delta Dunarii – rezervatie a biosferei

Delta Dunarii

Delta Dunarii este cel mai nou pamant din Europa, datorita faptului ca este in continua crestere, extinzandu-se cu cativa metri in fiecare an. Mai mult decat atat este una dintre cele mai mari zone de stuf din lume si cea mai bogata in fauna ornitologica. La acestea se adauga numeroasele specii de animale si plante rare sau pe cale de disparitie, motiv pentru care Delta Dunarii a fost numita rezervatie a biosferei. Mai mult decat atat, in 1990, UNESCO a inclus delta in circuitul rezervatiilor mondiale, ca areal natural protejat.

Vrei sa te bucuri si tu de o vacanta in Delta Dunarii? Atunci alege una dintre pensiunile din Delta Dunarii!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >