Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

Descopera statiunea Sangeorz Bai

Descopera statiunea Sangeorz Bai 16.02.2015 | Turist in Romania

Statiunea balneoclimaterica Sangeorz Bai este renumita pentru apele sale minerale vindecatoare cu eficacitate ridicata care vin din numeroasele izvoare din imprejurimi. Aceasta are statut de statiune balneara cu caracter permanent de la inceputul secolului al XVII-lea.

Statiunea Sangeorz Bai

Sangeorz Bai

Sursa

Statiunea este situata in partea de nord-est a judetului Bistrita, la 56 km de orasul Bistrita, la poalele Muntilor Rodnei, in bazinul superior al raului Somesul Mare. Sangeorz Bai este inconjurata de dealuri cu pasuni, paduri de fag, de cofinere si peisaje superbe. Apele sale minerale transforma aceasta statiune intr-o atractie importanta pentru cei care au nevoie de tratamente medicale legate de diverse afectiuni.

Tratamente naturale

Statiunea dispune de numeroase izvoarele de ape minerale clorurate, sodice, magneziene, bicarbonate si namol mineral care sunt recomandate in tratamentul afectiunilor tubului digestiv, a bolilor hepato-biliare, a bolilor metabolice si nutritionale. De asemenea, apele minerale de la Sangeorz Bai sunt utilizate in tratarea bolilor reumatismale, degenerative, diartritice si a rinitelor.

Statiunea are o baza de tratament proprie care este dotata cu instalatii pentru bai calde cu apa minerala, instalatii pentru electroterapie, hidroterapie si mofete. Alte dotari: instalatii pentru aerosoli si inhalatii, instalatii pentru impachetari cu namol mineral cald si cu parafina, plus sali de gimnastica medicala si multe altele.

Obiective turistice in Sangeorz Bai

Casa din baloti de paie Sangeorz Bai

Sursa

In orasul Sangeorz Bai, timpul liber se poate petrece in cinematografe, sali de spectacole, cluburi, sali de jocuri sau terenuri de tenis si volei. Pentru persoanele care vin la tratament in aceasta statiune, se organizeaza excursii la Dealul Prihodiste-Marcus, la pivnitele de vinuri Lechinta, la zidurile orasului medieval Bistrita si Turnul Dogarilor sau Complexul Muzeal Bistrita Nasaud. Se pot vizita biserici, manastiri, rezervatii naturale, pesteri, lacuri, ruine si obiective importante din imprejurimi.

Descopera frumusetea Romaniei si alege sa petreci o vacanta in statiunea Sangeorz Bai!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >