Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouRelaxare la Stana de Vale
 

Descopera traditiile si admira frumusetea orasului Horezu

Descopera traditiile si admira frumusetea orasului Horezu 19.03.2016 | Turist in Romania

Horezu, acest orasel de munte, este cunoscut in intreaga Europa datorita celebrei ceramici care este produsa aici de mesterii olari. Mestesugul olaritului, perpetuat din generatie in generatie, a dus renumele oraselului din nordul Carpatilor Meridionali peste hotare. Mii de turisti din toate colturile Europei viziteaza anual Horezu si fac cunostinta cu traditiile si mestesugurile pastrate de sute de ani. Fauna si flora, precum si cadrul natural care imbratiseaza aceasta asezare, ii aduc un plus de farmec, iar la acesta se adauga incarcatura spirituala a intregii zone. Descopera alaturi de noi frumusetile orasului Horezu si ale imprejurimilor sale.

Ceramica de Horezu

Emblematica pentru orasul Horezu este ceramica produsa in acest oras si mestesugul vechi de secole care inca mai este stapanit de mesterii olari. Nicio vizita in Horezu nu este completa fara un scurt popas la unul dintre atelierele de olarit de pe strada Olari. Aici, mesterii in modelarea lutului sunt mai mult decat bucurosi sa impartaseasca secretul fauririi vaselor ceramice cu turistii curiosi. Faurirea oalelor de lut trebuie sa respecte etape esentiale din procesul de productie, dar rezultatul este intotdeauna exceptional. Suvenirurile si vasela din lut pot fi cumparate la tot pasul in Horezu si imprejurimile orasului.

Manastirea Hurezi

hurezi

Sursa

Manastirea Hurezi este situata la doar 2 kilometri de orasul celebru pentru vasele de lut frumos decorate. Acest lacas de cult este o emblema arhitecturala a stilului brancovenesc si cea mai de seama ctitorie a lui Constantin Brancoveanu. Ridicata intre anii 1690 si 1693, Manastirea Hurezi a fost declarata monument istoric si este una dintre cele mai reprezentative din Romania. In timpul domniei lui Constantin Brancoveanu, manastirea a devenit si un important centru cultural, aici fiind infiintata celebra Biblioteca a lui Constantin Brancoveanu, care, in prezent, mai numara peste 4 mii de exemplare de carti.

Muzeul Trovantilor

Muzeul Trovantilor

La doar 2 kilometri distanta de orasul Horezu se afla un monument natural inclus in patrimoniul UNESCO. Este vorba despre Muzeul Trovantilor, o zona caracterizata de vai si dealuri, pe care sunt rasfirate pietre despre care se spune ca isi modifica dimensiunile. Formatiunile geologice cresc in dimensiune de la an la an, dar si mai curioase sunt formele lor perfect rotunjite. Rezervatia se afla in comuna Costesti, judetul Valcea si este un obiectiv turistic care trebuie vazut.

Culele de la Maldaresti

Culele de la Maldaresti

Sursa

Tot in apropierea orasului Horezu, la 4 kilometri distanta se gaseste satul Maldaresti. In secolul XVI, Boierii Greceanu si Duca au ridicat in aceasta localitate niste turnuri fortificate, cunoscute sub denumirea de culele de la Maldaresti. Culele au deservit drept locuinte pentru boieri dar si ca turnuri de aparare. In Maldaresti se afla si casa memoriala a lui Ion Gheorghe Duca.

Pestera Muierii

Pestera Muierii

Sursa

Daca ai ajuns in zona Horezu si ti-a mai ramas timp, la jumatate de ora distanta si doar 27 de kilometri se gaseste Pestera Muierii, una dintre cele mai frumoase formatiuni speologice din tara. De Pesterea Muierii se leaga numeroase legende si intamplari care coboara mult timp in urma in negura istoriei. Amplasamentul sau, precum si numeroasele galerii si intrari, i-au atras calitatea de a fi considerata o cetate naturala. Cat despre frumusetea incaperilor si a retelei de galerii, nici nu se poe exprima in cuvinte. Pestera Muierii este una dintre cele mai impresionante din tara.

Tu ce alte obiective turistice din Horezu si imprejurimile acestui oras ai adauga pe lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >