Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

Frumoasele capitale ale Tarilor Baltice

Frumoasele capitale ale Tarilor Baltice 19.05.2013 | Idei pentru concediu

Tarile Baltice sunt localizate in estul Marii Baltice si au fost incluse in spatiul Imperiului Rus, pana in Primul Razboi Mondial. Astazi, cele trei tari de mici dimensiuni, Estonia, Latvia si Lituania, se bucura de o din ce in ce mai mare popularitate printre turisti, deoarece le ofera acestora o noua modalitate de a se bucura de vacanta la mare. Capitalele acestora: Tallinn, Riga si Vilnius, sunt orase frumoase si pline de obiective turistice, pe care trebuie sa le vizitezi.

Tallinn - capitala Estoniei

Viziteaza Tallinn, capitala Estoniei
Sursa

Tallinn este capitala si cel mai mare oras al Estoniei, fiind situat in partea de nord, pe tarmul Golfului Finlandei. Fiind una dintre capitalele Trailor Baltice din cele mai vechi timpuri, vechiul oras a fost inclus pe lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO, iar in 2011, Tallinn a fost Capitala Europeana a Culturii alaturi de orasul Turku din Finlanda.

Cele mai importante atractii turistice de aici sunt: orasele vechi, Lower Town si Toompea, care pot fi explorate pe jos, Muzeul Estonian in aer liber in Rocca al Mare si districtele din est, Pirita si Kadriorg. Toompea sau Upper Town este una dintre cele mai vizitate zone ale orasului si include: Castrum Danorum, Catedrala Ortodoxa Rusa Alexander Nevsky, Catedrala Luterana si Palatul Regal Estonian, ce functioneaza astazi ca sediu pentru Parlamentul tarii.

Riga - capitala Latviei

Viziteaza Riga, capitala Latviei
Sursa

Riga este cel mai mare oras dintre cele ale Tarilor Baltice si un important centru turistic. La fel ca si Tallinn, Riga dispune de o parte urbana denumita orasul vechi, ce dateaza din anul 1201 si a fost trecuta pe lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO, avand numeroase reprezentari de stiluri arhitecturale unice si frumoase. In anul 2014, ii urmeaza celeilalte capitale si va deveni Capitala Europeana a Culturii, alaturi de Umea din Suedia.

Cele mai importante atrctii turistice de aici sunt: Opera Nationala, Teatrul National, Academia de Arta, Castelul Riga, Turnul Radio-TV, vechiul oras, Piata Livu si Monumentul Libertatii. Cladirea Fratiei Capetelor Negre (Melngalvju nams) este localizata in vechiul oras si este unul dintre simbolurile capitalei.

Vilnius - capitala Lituaniei

Viziteaza Vilnius, Lituania
Sursa 

Vilnius este cel de-al doilea cel mai mare oras din Tarile Baltice si capitala Lituaniei. Orasul a fost prima data mentionat in scris in anul 1323, motiv pentru care vechiul oras a fost inclus in lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO in 1994. Orasul a fost de asemenea Capitala Europeana a Culturii in anul 2009, alaturi de Linz, din Austria.

Cele mai importante atractii turistice de aici sunt: vechiul oras, Catedrala Vilnius, Biserica Sf. Ana, Palatul Prezidential, Snipiskes, Palatul Ducilor de Lituania, Turnul Gediminas, Biserica Sf. Catherine, Karaite Kenesa, Parcul Vingis, Muzeul Victimelor Genocidului, Siemens Arena.

Capitalele Tarilor Baltice au foarte multe de oferit turistilor in materie de atractii de vacanta. Daca iti doresti o destinatie unica, una care sa redefinesca ideea de vacanta la malul marii, daca te pasioneaza istoria si cultura, poti alege Tallinn, Riga sau Vilnius sau, de ce nu, un tur prin toate trei, pentru urmatoarea vacanta.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >