Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Frumusetile arhitecturale ale Vienei

Frumusetile arhitecturale ale Vienei 10.06.2013 | City Break

Viena este un oras plin de frumuseti arhitecturale, fie ca e vorba de centrul istoric sau de malul Dunarii, oriunde te uiti, poti vedea cladiri impresionante. Daca vrei sa admiri aceste impresionante constructii, poti opta pentru o plimbare de dimineata, in care te vei bucura de ele in liniste si in razele caldute ale soarelui sau poti opta pentru o plimbare nocturna, pentru a le vedea in splendoarea luminilor colorate.

Locul in care se intalneste traditia si modernitatea

Catedrala vs cladire moderna in Viena
Sursa

Zona Downtown a Vienei este locul in care traditia intalneste modernitatea in materie de arhitectura, intr-un amestec vizual fascinant si coplesitor. Alaturarea acestora nu este una deloc rea, ci chiar impresionanta. Cel mai bun exemplu in acest sens este alaturarea dintre Catedrala Gotica Sf. Stephen si caldirea Haas Haus, realizata in totalitate dein sticla si otel. O alta combinatie interesanta este cea dintre Opera de Stat din Viena si cladirea Muzeului Albertina.

Sufrageria urbana din mijlocul Vienei

Cartierul Muzeelor din Viena
Sursa

Cartierul Muzeelor din Viena este o sufragerie urbana moderna. Aici te poti plimba printre opere de arta si artefacte din cele mai diverse si mai interesante colectii, dar te poti bucura in acelasi timp de o zi frumoasa, stand relaxat la o cafea in “sufragerie”. Nu uita sa vizitezi: Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Leopold si Muzeul Moderner Kunst.

Final modern de zi

Donau City langa Viena
Sursa

Pentru a incheia plimbarea intr-o nota moderna, trebuie sa treci podul pana la Donau City, asa numitul Viena DC, partea nou construita a orasului. Aici, vei fi impresionat de numarul mare de cladiri din sticla si otel, de inaltimile lor si de formele interesante.

O plimbare prin Viena este ca o trecere in revista a celor mai interesante curente arhitecturale. Priveste cu atentie opozitia, si totusi complementaritatea, dintre vechi si nou, dar si inovatiile in domeniu, care pastreaza o nota de trecut in modernitate. 

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >