Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

Istanbul, orasul pe doua continente

Istanbul, orasul pe doua continente 20.06.2013 | City Break

Orasul Istanbul este cel mai mare din Turcia si este un centru pentru cultura, istorie si economie in regiune. Amplasamentul orasului pe platforma stramtorii Bosfor, face ca acesta sa fie impartit pe doua continente, intre Marea Neagra si Marea Marmara. Astfel, centru istoric si comercial al orasului apartine Europei, iar cealalta parte este asezata pe continentul asiatic. Pentru a te bucura de a acest oras unic, iata care sunt cele mai importante atractii turistice ale sale:

Moscheea Sultanului Ahmed sau Moscheea Albastra

Moscheea Sultanului Ahmed, Istanbul
Sursa

Cunoscuta popular sub numele de Moscheea Albastra, Moscheea Sultanului Ahmed este una dintre cele mai impunatoare constructii de acest tip din Istanbul si remarca prin frumusetea data de acoperisul facut din tigle albastre. Moscheea a fost construita in perioada 1609-1616, in stil clasic otoman tarziu, de catre arhitectul Sedefkar Mehmed Aga.

Cornul de Aur

Cornul de Aur, Istanbul
Sursa

Cornul de Aur este o mica intrare a stramtorii Bosfor, care imparte orasul Istanbul si care formeaza un golf natural perfect pentru cei care isi doresc un peisaj superb de vacanta, dar si pentru cei care acceseaza zona cu diverse ambarcatiuni de mai mici dimensiuni.

Palatul Dolmabahce

Palatul Dolmabahce, Istanbul
Sursa

Palatul Dolmabahce este situat in cartierul Besiktas din Istanbul si este o constructie impresionanta in stil baroc. Constructia a fost realizata in perioada 1843-1856, sub conducerea arhitectului Garabet Balyan, iar scopul acesteia a fost sa serveasca drept centru administrativ pentru Imperiul Otoman, in perioada 1856-1922.

Palatul Topkapi

Palatul Topkapi, Istanbul
Sursa

Palatul Topkapi este o alta constructie extrem de interesanta si de impunatoare din Istanbul. Ridicarea acesteia a inceput la mijlocul sec. al Xv-lea, iar palatul a devenit ulterior resedinta sultanilor impreiului. Astazi, cladirea poate fi vizitata, iar turistii pot admira un muzeu al obiectelor istorice otomane din cele mai vechi timpuri.

Hagia Sofia

Hagia Sofia, Istanbul
Sursa

Hagia Sofia a fost construita in perioada 532-537, pentru a deveni cea mai importanta Catedrala Ortodoxa din regiune. Dupa ce si-a schimbat succesiv orientarea din ortodoxa in catolica, in anul 1453, este transformata in moschee. Inca din anul 1935, Hagia Sofia a fost deschisa publicului sub forma de muzeu, incluzand colectii de obiecte religioase extrem de diversificate.

Marele Bazar

Marele Bazar, Istanbul
Sursa

Marele Bazar este locul in care comertul infloreste la Istanbul, inca din anul 1730, cand constructia acoperita a fost data in folosinta vanzatorilor. Bazarul a fost dedicat sultanului Mehmet Cuceritorul si are numeroase decoratiuni specific imperiale otomane. Astfel, bazarul nu este doar un loc pentru cumparaturi, ci si un spatiu in care poti admira elemente ale istoriei si ale culturii turcesti.

Istanbulul are foarte multe de oferit vizitatorilor sai. Numeroase atractii turistice de aici dateaza din vremea Impreiului Otoman si te vor fascina si impresiona cu frumusetea lor, iar altele iti vor dezvalui influentele lumii moderne, mai ales din punctul de vedere al facilitatilor pentru o vacanta ideala in Istanbul

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >