Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi intr-o vacanta la Roma

Locuri pe care trebuie sa le vizitezi intr-o vacanta la Roma 11.10.2013 | City Break

Roma este orasul italian pe care trebuie sa-l vizitezi in urmatoarea vacanta. Vei avea nevoie de timp destul la dispozitie pentru a putea vedea toate minunile capitalei italiene, insa, daca vrei sa te bucuri de cele mai importante atractii si obiective turistice, atunci trebuie sa le urmaresti macar pe cele selectate de noi special pentru vacanta ta!

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi, Roma

Sursa

Fontana di Trevi este unul dintre simbolurile Romei. Fantana impresionanta a fost construita in anul 1732 si are o dimensiune uimitoare, care o face greu de ratat de la inceput. Alaturi de aceasta mai poti explora si alte fantani romane, dar si numeroasele piete largi in care se afla majoritatea dintre acestea. Fontana di Trevi este si locul in care poti arunca o moneda, pentru a-ti pune o dorinta, insa trebuie sa stii ca toate monedele sunt colectate la finalul zilei si donate.

Colosseumul

Colosseum, Roma

Sursa

Colosseumul este un alt simbol impresionant al Romei, pe care nu ai voie sa-l ratezi in vacanta. Impresionanta ruina antica se afla in inima Romei inca din anii 72-80 si era teatrul de spectacole al luptelor sangeroase din cele mai vechi timpuri. Intreaga zona in care se afla Colosseumul este una ce merita atentia turistilor, pentru ca mai include si Muzeul Paladio, Piata lui Traian, Casa de Aur a lui Nero si inchisoarea Mamertina.

Vatican

Vatican, Roma

Sursa

Vaticanul este statul aflat in centrul Romei. Micutul oras-stat este centrul absolut al religiei catolice. Toti turistii se pot bucura insa de minunile Vaticanului, pentru ca acesta include o multime de obiective turistice. Palatele, muzeele, galeriile de arta si biblioteca de aici sunt cele mai importante atractii culturale si artistice pentru care trebuie sa acorzi cel putin o zi de vacanta.

Muzeul National al Romei

Muzeul National al Romei

Sursa

Muzeul National al Romei este locul in care vei descoperi adevarata fata a artei italiene. Colectia de arta de aici este deosebit de variata si include unele dintre cele mai faimoase picturi si scultpuri ale artistilor celebri din aceasta tara. Galeriile si colectiile muzeului sunt accesibile in Palazzo Massimo si Palazzo Altemps si sunt vizitate de un numar impresionant de turisti zilnic.

Pantheon

Pantheon, Roma

Sursa

Pantheonul este un alt simbol antic al Romei pe care trebuie sa-l vizitezi. Templul in care aveau loc toate adunarile Forumului Roman a fost devastat de multe ori, insa procesele de renovare au reusit sa-i pastreze farmecul vechi de alta data, pentru ca si turistii din era noastra sa se poata bucura de aceasta minune a Italiei.

Acestea sunt cele mai importante obiective turistice pe care trebuie sa le vizitezi atunci cand te afli in vacanta la Roma. Pe langa atractiile mentionate mai sus, Roma are multe alte zone deosebite, vestigii antice si minuni artisitice pentru care poti opta intr-un concediu, insa acestea sunt cele mai importante. Ce alte obiective turistice ai mai adauga la lista ta de vizitare pentru o vacanta la Roma?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >