Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

Marea migratie de la Serengeti

Marea migratie de la Serengeti 24.04.2013 | Destinatii Exotice

Serengeti este un spatiu magic din Africa de Est. Este locul in care pamantul este interminabil, iar drumurile prafuite, naturale te pot duce numai spre locuri pe care nu ti-ai imaginat vreodata ca le vei vedea! Iar cel mai important lucru este ca peste tot in jurul tau sunt numai animale! De toate felurile, de toate culorile si de toate varstele, animalele de pe campurile Serengeti se pregatesc intotdeauna sa plece spre alte locatii, in cautare de hrana, apa si adapost.

Despre Serengeti

Serengeti
Sursa

Parcul national Serengeti este cel mai faimos din lume din aceasta categorie si a facut parte dintre primele spatii care au fost numite Situri de Patrimoniu de catre UNESCO. Partile componente ale acestei zone, care au transformat-o intr-una extrem de cautata pentru documentare si pentru pasionatii de natura, au fost fauna si flora. Daca la capitolul plante, peisajul nu este exceptional de bogat, dar este deosebit de frumos, in ceea ce priveste animalele, lucrurile sunt complet diferite. Populatiile de lei de aici sunt cele mai cautate pentru documentare si studii, dar si cele mai admirate, pentru frumusetea deosebita a acestor animale. In plus, marea migratie este cea care fascineaza o intreaga lume.

Marea migratie

Marea Migratie
Sursa

Marea migratie de la Serengeti este una dintre cele mai interesante evenimente ce au loc in natura. Principalii actanti sunt animalele numite gnu, un tip de bovina specifica acestei zone, dar si zebrele. Migartia are loc pe o suprafata extinsa, lunga de aproximativ 1900 kilometri, care trece peste rauri si dealuri, intinzandu-se in Parcul National Serengeti, in Rezervatia Maasai Mara din Kenya si in zonele invecinate, la care participa populatii masive de animale, estimarile ajungand la 1.5 milioane de gnu si 200.000 de zebre.

Intrega migratie porneste din sud, unde, dupa incetarea sezonului ploios in mai si dupa ce o noua generatie de pui a aparut in perioada ianuarie-martie, pamantul se usuca foarte repede, iar hrana nu numai ca nu se mai regenereaza, dar si numarul animalelor este prea mare pentru acest spatiu. In octombrie, animalele parcurg drumul inapoi, pentru a reveni in sezonul ploios. Asadar, ploaia este cea care controleaza intreaga migratie si care indica locul in care vor fi animalele pentru urmatoarea perioada.

O vizita la Serengeti

Vizita in Serengeti
Sursa

Daca iti doresti sa vezi aceast spectacol al naturii, trebuie sa stii ca in perioada iulie-octombrie animalele se afla in Kenya, acesta fiind si principalul sezon turistic, iar in restul anului in Tanzania. Animalele au diverse cai pe care opteaza sa realizeze migratia, cea mai importanta dintre ele fiind pe Valea Seronera. Animalele pe care vei avea ocazia sa le admiri sunt in principal gnu si zebre, insa vei putea vedea in unele zone chiar si lei, leoparzi, hiene si crocodili.

Parcul National Serengeti este un loc fascinant si deosebit. Natura este aici intr-o liniste totala, pe spatii extinse. Singurul moment de neliniste al acesteia este cel al marii migratii, cand numeroasele animale alearga spre un nou teritoriu in care sa gaseasca mai multa mancare si apa. Un eveniment unic in natura, marea migratie de la Serengeti este un spectacol ce trebuie vazut macar o data in viata.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >