Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

Obiective turistice de neratat in Constanta

Obiective turistice de neratat in Constanta 06.03.2014 | Turist in Romania

Pentru o buna parte dintre noi, litoralul Marii Negre inseamna orasul Constanta si statiunile aflate la sud de acesta. Insa, de fiecare data alegem sa ne orientam spre una dintre aceste statiuni. Indiferent de destinatia de vacanta aleasa, trebuie sa stii ca, dincolo de cazare, plaje si mare, poti alege sa vizitezi Constanta, pentru ca aici se afla o multime de obiective turistice deosebite!

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta este un edificiu simbol al acestui oras. Desi in ultimii ani investitiile in renovarea acestuia au fost oprite, cazinoul ramane in continuare un element marcant la malul marii si o amintire arhitecturala a luxului Constantei de altadata. Constructia s-a realizat in perioada 1903-1910, in stilul art nouveau, cazinoul functionand pana in anii 2000, cand a fost inchis, datorita starii avansate de degradare a constructiei.

Muzee din Constanta

Muzee din Constanta

Orasul Constanta numara si o selectie impresionanta de muzee. Muzeul de Sculptura Ion Jalea, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie si Muzeul de Arta Populara sunt cateva dintre edificiile reprezentative pentru cultura, istoria si traditia locala si romaneasca in general. La acestea se aduga si o multime de alte institurii, cladiri si monumente, care imbraca in si mai mult farmec vechi intregul oras.

Lacasuri de cult din Constanta

Lacasuri de cult din Constanta

Pe o suprafata destul de restransa, descoperim in Constanta nu mai putin de 8 lacasuri de cult, care apartin unor religii diferite: Biserica Bulgara Sfantul Nicolae, Biserica Armeneasca Sfanta Maria, Biserica Greaca Schimbarea la Fata, Sinagoga Mare, Cripta Bazilicii Paleocrestine, Marea Moschee Carol, Biserica Romano Catolica Sfantul Anton, Catedrala Ortodoxa Sfintii Petru si Pavel. Toate se remarca prin stilurile deosebite, originale, specifice fiecarui cult.

Portul Constanta

Portul Constanta

Portul Constanta este un alt obiectiv turistic demn de atentia turistilor. Intins pe 4000 de hectare, acesta asigura traficul a peste 120 milioane de tone de marfa. Din 2009, portul a fost deschis si pentru traficul de pasageri pe vase de croaziera, terminalul fiind numit Portul Turistic Tomis, care a atras o multime de yacht-uri si de ambarcatiuni private in Constanta. In aceeasi zona, se mai pot vizita si Muzeul Portului, Farul Constanta si Gara Maritima Constanta.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante obiective turistice pe care le poti admira in Constanta. Este unul dintre orasele romanesti pe care trebuie sa le vizitezi si in care ai o multime de posibilitati din punct de vedere turistic, ce vor completa cu succes zilele petrecute in relaxare pe plajele de la malul Marii Negre.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >