Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeCITY BREAK
 

Patru cetati vechi din Romania pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata

Patru cetati vechi din Romania pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata 22.09.2016 | Turist in Romania

Romania se mandreste cu o multime de cetati vechi, adevarate marturii ale istoriei noastre lungi si fascinante. De la anticele cetati construite de vechii daci in Muntii Orastiei la fortaretele medievale cocotate pe dealuri, aceste locuri inca mai pastreaza din atmosfera si magia vremurilor demult apuse. Iata patru astfel de cetati din Romania pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata.

Cetatile dacice din Muntii Orastiei

Cetatile dacice

Ascunse in Muntii Orastiei, cetatile dacice au fascinat de secole calatorii care au venit aici din toate colturile lumii pentru a admira aceste constructii ingenioase. Vechii daci au realizat o multime de astfel de fortificatii pe teritoriul actualei Romanii, dar ansamblul de cetati din Muntii Orastiei sunt cele mai fascinante si bine conservate.

Astfel, cei care ajung in judetul Hunedoara nu trebuie sa rateze cele sase fortificatii dacice importante care au dainuit de milenii, si anume Cetatea Caplana, Cetatea Luncani, inconjurata de mai multe prapastii, Cetatea Blidaru, singura care a rezistat invaziei romane, Cetatea Costesti – Cetatuie, Cetatea Banita si Cetatea Sarmizegetusa Regia, cea mai importanta dintre toate, aflata la o altitudine de 1.200 de metri.

Cetatea Enisala din Dobrogea

Cetatea Enisala din Dobrogea

Ridicata in perioada bizantina in scop militar, Cetatea Enisala are o istorie fascinanta. Dupa ce a fost inclusa in sistemul de aparare al Tarii Romanesti, Enisala a fost cucerita de otomani, ca mai apoi sa fie abandonata. Totusi, aceasta fortareata este singura care a supravietuit luptelor ruso-turce care au avut loc in Dobrogea. Astazi nu au mai ramas decat cateva ramasite ale acestei cladiri odinioara impunatoare, dar peisajul peste podisul Dobrogei ce poate fi admirat de aici este cu adevarat impresionant.

Cetatea Devei

Cetatea Devei

Sursa

Recent renovata, Cetatea Devei isi surprinde vizitatorii cu atmosfera medievala specifica perioadei in care fortareata era un important centru militar. Ridicata in 1269 pe locul unei cetati dacice, fortareata din Deva a fost distrusa in urma unei explozii a depozitului de munitie. Cetatea Devei se afla pe un deal vulcanic cosiderat rezervatie naturala in care se gasesc specii rare de flori precum si vipera cu corn. Totusi, principala atractie a cetatii din Deva este panorama fenomaneala peste Muntii Poiana Rusca si lunca Muresului ce se desfasoara in jurul sau.

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari din judetul Arges, langa barajul Vidraru, a fost una dintre resedintele lui Vald Tepes. Fortificatia se afla pe dealul Cetatuia si pentru a ajunge la ea esti nevoit sa urci aproximativ 1.500 de trepte. Efortul merita insa, deoarece fortareata si-a pastrat din farmecul de altadata. Legenda spune ca sotia lui Vlad Tepes s-a aruncat in gol de pe zidurile cetatii pentru a nu fi luata prizoniera de turci, iar pietrele pe care ea a cazut s-au inrosit, ele fiind vizibile si astazi.

Care dintre aceste cetati vechi ti se pare cea mai interesanta?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >